Premier League

Legenden Stan Collymore om Andreas Christensen: Amatør!

Andreas Christensen var ikke at finde i Thomas Tuchels trup til FA Cup-finalen mod Liverpool i lørdags, og efterfølgende har det lydt fra det engelske, at det var danskerens egen beslutning. Den beslutning har Premier League-legende Stan Collymore ikke megen sympati for.

Andreas Christensen Stan Collymore
Foto: David Klein/Reuters/Ritzau Scanpix

Hverken Chelsea eller ’AC’ har selv bekræftet det, men forlydenderne fra England var talstærke.

Lørdag skulle den danske midterforsvarer have forladt Chelseas hotel forud for FA Cup-finalen senere samme dag, da han ikke følte sig klar til at spille.

Danskeren informerede efter sigende sin manager, tyske Thomas Tuchel, om sin beslutning, som skulle have efterladt resten af Chelsea-truppen i chok. Det har nu fået The Mirrors klummeskribent og Premier League-legenden Stan Collymore til at tage bladet fra munden.

Medie: AC ville ikke spille finale for Chelsea

– Uanset hvilken industri man arbejder i, så er der er klar linje mellem at opføre sig professionelt og som en amatør, og i lørdags faldt [Andreas] Christensen i den sidste kategori, lyder det fra Collymore.

– Mig bekendt har han aldrig talt om nogen mentale problemer, og hans tidligere chef, Mauricio Sarri, har talt om, at han nogle gange fik mavekramper på kampdage. Så vi må gå ud fra, at han simpelthen ikke kunne klare weekenden, og jeg er ked af at sige det, men det er en del af det at være professionel fodboldspiller, lyder det videre i The Mirror fra ’Stan The Man’.

Den tidligere Liverpool, Aston Villa og Nottingham Forest-legende mener, at presset følger med, når man som professionel fodboldspiller i Premier League bliver så godt betalt, som det er tilfældet.

DOWNLOAD campo.dk’s app og få vores nyheder direkte på din mobiltelefon. 👇🏼👇🏼

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

– I jobbet er der iboende test; At komme op mod modstandere, at håndtere nerver og så videre. Hvis man velvilligt har underskrevet en kontrakt, som siger; ’Jeg stiller mig selv til rådighed og får X-antal tusind om ugen retur’, så accepterer man det hele eller tilpasser vilkårene dertil.

– Jeg har kendt mange spillere, som igennem årenes løb har låst sig inde på toilettet inden en kamp. Men når klokken lyder, strammer man sig op, og så har man 10 andre gutter omkring sig, som går ind over kridtstregen med dig og hjælper dig med at gøre dit arbejde, lyder det fra Collymore.

Highlights: Liverpool tager FA Cup-trofæet efter straffesparkskonkurrence

Andreas Christensen er igennem det seneste års tid blevet rygtet meget kraftigt til FC Barcelona, og Stan Collymore håber, at den spanske storklub har skrevet særlige vilkår ind i en eventuel kontrakt med danskeren.

– Ingen siger, at han skal gøre skade på sig selv eller gøre uoprettelig skade på sin hjerne eller krop, men hvis det bare handler om nerver og det at være oppe at køre forud for en stor kamp, så er vi på vej ind i et sted, hvor det bliver latterligt. Moderne spillere vil have deres del af kagen, og jeg er bekymret for, at vi snart er i en situation, hvor de selv vælger kampe til og fra.

– Lad os sige, at det sker i El Clasico i næste sæson – en kamp som kan afgøre mesterskabet. Jeg håber, at FC Barcelona har taget sine forholdsregler og sagt til ham; ’ Vi forstår, at du kommer til at misse tre-fire kampe om året på grund af det her, men hvis det er tilfældet, så vil vi enten ikke betale dig for de uger, eller du kan tjene et par tusind mindre om ugen kontrakten igennem for at dække over sådanne episoder, lyder det fra Collymore.

Fans vil formentlig huske Stan Collymores personlighed som værende i den helt anden grøft i forhold til Andreas Christensen. Det betyder dog ikke, at den i dag 51-årige tidligere angriber ikke har forståelse for, at andre kan have et andet sind, end han selv har og havde som spiller.

Stan Collymore da han i 1997 skiftede fra Liverpool til Aston Villa. Foto: Ian Hodgson/Reuters/Ritzau Scanpix

– Spillere burde også være mere åbne og sige; ’Jeg har den her ting, som kommer snigende engang imellem’, for det vil folk kunne forstå. Men man kan ikke have en situation, hvor man trækker sig fra en FA Cup-finale eller andre store dage, for det er fuldstændig unfair, lyder det fra Collymore.

Stan Collymore spillede aldrig mere end tre sæsoner i nogen af sine klubber, og til trods for sit ellers lysende talent blev det kun til i alt tre landskampe for England. Stan Collymore har selv kæmpet med mentale problemer og har tidligere afsløret, at han led af depression både under og efter sin karriere som professionel fodboldspiller.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P