3F Superligaen

Brøndbys nye midtbaneduo: Det gør det hele lidt nemmere

I Brøndby er otte forskellige nationaliteter repræsenteret på førsteholdet, og særligt på midten af banen er der et internationalt snit. Det hjælper dog for klubbens nye midtbaneduo.

Joe Bell Christian Cappis Brøndby
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Det er selvsagt en del nemmere at kommunikere med folk, der taler det samme sprog som en selv.

Det er også tilfældet i Brøndby, hvor amerikanske Christian Cappis denne vinter fik en engelsktalende medspiller i newzealandske Joe Bell, og særligt i de seneste seks kampe har de to tilbragt en del tid sammen på Brøndbys midtbane.

– Joe og jeg har et godt forhold – også udenfor banen. Det gør det hele lidt nemmere. Vi forstår hinanden, og vi forsøger at spille på samme måde, så vi kan kigge på hinanden og forstå, hvad den anden tænker, forklarer Christian Cappis til campo.dk.

– Han er en god spiller – det har han vist lige siden han kom til, så det har været fedt at spille med ham, lyder det videre fra Cappis.

Selvom han nu kan tale sit modersmål med Bell, begynder det danske sprog også så småt at komme ind på livet af den 22-årige texaner, der før sit skifte til Brøndby i sommeren 2021 spillede små tre år i Hobro IK.

– Jeg kender i hvert fald de generelle [danske] fodboldtermer, jeg overrasker mig selv nogle gange med de ting, jeg forstår i møder og når jeg hører ting rundtomkring. Jeg forsøger at lære lidt hver uge, det gør både min kone og jeg, forhåbentlig forstår jeg en dag alting nok til selv at kunne arbejde på også at kunne tale dansk, forklarer Christian Cappis.

Mens Christian Cappis er født og opvokset i USA, hvor han også spillede fodbold, inden han tog turen til Danmark, så er historien en hel anden for Joe Bell.

DOWNLOAD campo.dk’s app og få vores nyheder direkte på din mobiltelefon. 👇🏼👇🏼

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Bell er nemlig født i engelske Bristol, men han voksede op i Christchurch på New Zealand. Fra august 2017 til januar 2020 spillede han for Virginia Cavs i USA, inden han blev hentet til Norge af Stavanger-klubben Viking.

Joe Bell har spillet otte landskampe for New Zealand, mens Christian Cappis fortsat har sin debut til gode på det amerikanske A-landshold. Han har dog være udtaget til Gregg Berhalters trup to gange – både i 2020 og i 2021.

Brøndbys nyindkøb: Han har været en stor hjælp for mig

I februar talte campo.dk med Joe Bell på Brøndbys træningslejr i Portugal. Her fortalte han blandt andet, at han slet ikke vidste, at der var en amerikaner hos Brøndby, før han satte sig ved middagsbordet på sin første dag i klubben. Det interview kan du se i videoen over artiklen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P