Highlights: FCM åbnede guldkampen i Aalborg

Knapt to timer efter F.C. Københavns pointtab på Brøndby Stadion skabte FC Midtjylland fornyet spænding i guldkampen med en sejr mod AaB.

Superliga, playoff: AaB-FC Midtjylland i Aalborg søndag den 8. maj 2022.

Der resterer tre kampe Superligaens mesterskabsspil, og kun ét point adskiller F.C. København på førstepladsen fra FC Midtjylland på andenpladsen.

Det er resultatet, efter FC Midtjylland søndag aften besejrede AaB med 1-2 på nordjydernes egen hjemmebane.

Dermed udnytter FC Midtjylland, at F.C. København tidligere på dagen kun fik 1-1 og ét poin med fra Brøndby Stadion.

I Aalborg bragte FC Midtjylland sig allerede efter to minutters spil foran 1-0, da Edward Chilufya med sin anden sæsonscoring indstillede FCM-kursen på guldjagt.

Otte minutter senere gjorde svenske Joel Andersson det til 0-2 i en situation, hvor AaB’s Mathias Ross ikke så alt for heldig ud.

Efter en god times spil bragte norske Iver Fossum spændingen tilbage i kampen, da han direkte på hjørnespark sendte bolden forbi både med- og modspillere og ind i David Ousteds sidenet.

Highlights: Brøndbys krise brudt mod FCK

I kampens afslutning var der gule kort til både AaB’s Malte Højholt og Kasper Høgh for grimme tacklinger, men det rystede ikke gæsterne nok til, at de lukkede aalborgenserne yderligere ind i kampen, og dermed tog Bo Henriksens tropper sejren og de tre point med fra Aalborg Stadion.

Dermed har FC Midtjylland kun et enkelt point op til F.C. København på Superligaens førsteplads, mens AaB pludselig er hele fem point fra Silkeborg på den tredjeplads, som nordjyderne tidligere på sæsonen så ud til at sætte sig på.