Premier League

Schmeichel før semifinale: Jeg spiller ikke for at blive nummer fire, fem eller seks

Kasper Schmeichel og Leicester har en vanskelig opgave foran sig torsdag, når de på udebane mod AS Roma skal forsøge at spille sig i historiens første Conference League-finale. Første opgør endte 1-1 på King Power Stadium i Leicester.

Kasper Schmeichel vil vinde trofæer med Leicester
Foto: Lindsey Parnaby/AFP/Ritzau Scanpix

Det bliver ikke let for Leicester nogensinde at gentage bedriften fra sæsonen 15-16, hvor de på sensationel vis blev engelske mestre.

Ikke desto mindre har klubben siden etableret sig som en fast bestanddel af sub-toppen i Premier League, mens det i sidste sæson også blev til triumf FA Cuppen. I denne er der stadig mulighed for at vinde et trofæ, da klubben er i semifinalen i den nyoprettede europæiske turnering Conference League.

– Det er et europæisk trofæ, de er alle vigtige, alle turneringer man kan vinde, er vigtige. Jeg spiller ikke fodbold for at blive nummer fire, fem eller seks. Man gør det for begivenheden uanset turneringen, siger Kasper Schmeichel ifølge The Independent.

Historisk set har Leicester tilbragt flere sæsoner i den næstbedste engelske række end i den bedste, og så sent som i 08-09-sæsonen var klubben helt nede at vende i den tredjebedste række. Efterfølgende er der dog kommet styr på klubben, og det er ikke mindst takket været de thailandske ejere, som overtog klubben i 2010.

– Det handler om at vinde trofæer. Det er det, fans og spillere ser tilbage på – de øjeblikke, hvor man får lov at løfte trofæer. Klubbens infrastruktur er på plads og giver mulighed for succes. Hvis vi skulle nå finalen, så er det vedvarende succes igennem en periode i forhold til de finaler, vi har nået og de trofæer, vi har vundet, lyder det fra Kasper Schmeichel.

– En klub som Leicester er attraktiv, da vi har nogle af de bedste faciliteter i verden. Vi har masser talent i truppen, en fantastisk manager og ejer, og infrastrukturen er på plads. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi ikke er tilfredse med vores form i ligaen, men det var været så ’crazy’ en sæson: Overpresset kampprogram, skader, covid – alle disse faktorer har vi skullet kæmpe med, forklarer den danske landholsmålmand.

Conference League: Schmeichel-uafgjort og hollandsk triumf

Leicester er lige nu at finde på Premier Leagues 11. plads og kan kun matematisk tilspille sig en plads i de europæiske turneringer næste sæson. Skulle de til gengæld gå hen at vinde Conference League, vil de automatisk være kvalificeret til Europa Leagues gruppespil næste sæson.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P