Premier League

Medier: Chelsea-handel på vippen

Flere britiske medier melder nu, at handlen med fodboldklubben Chelsea kan møde ny modstand fra den britiske regering, efter det er kommet frem, at den nuværende ejer, Roman Abramovich, alligevel ønsker at få tilbagebetalt de lån, som klubben skylder ham.

The entrance to Chelsea Football Club's stadium, Stamford Bridge, is seen following Britain's imposing of sanctions on the club's Russian owner, Roman Abramovich, in London, Britain, March 11, 2022. REUTERS/Peter Nicholls

Chelsea er til salg, og lige nu ser et konsortium, med den amerikanske forretningsmand Todd Boehly i spidsen, ud til at føre kapløbet om at købe Premier League-klubben.

Der er dog én markant sten i skoen for Boehly og alle andre med ambitioner om et kommende ejerskab, og det er den britiske regering.

Ifølge Sky Sports vil den britiske regering ikke tillade et salg af Chelsea, med mindre den er fuldstændig sikker på, at den nuværende russiske ejer, Roman Abramovich, hverken direkte eller indirekte får noget ud af salget.

Abramovich har lånt Chelsea cirka 13 milliarder kroner, men for to måneder siden, da Abramovich officielt satte klubben til salg, lød det fra russeren, at han ikke ville kræve det lån indfriet, og at alt overskud ved et salg ville gå til ’alle ofrene for krigen i Ukraine’.

Nu melder Sky Sports og The Guardian, at den britiske regering er blevet gjort opmærksom på, at investeringsbanken Raine Group, som står for salget på Abramovich’ vegne, vil forsøge at omstrukturere en potentiel handel, så Abramovich alligevel vil få indfriet sit 13 milliarder store lån til klubben gennem firmaet Fordstam Limited.

Den britiske regering skal udstede en særlig licens, for at Chelsea kan blive solgt, og det kommer de ikke til at gøre, hvis noget af overskuddet fra salget går til Abramovich eller til at indfri hans lån til klubben.

I øjeblikket er det en særlig regerings-licens, der gør, at Chelsea trods det russiske ejerskab fortsat er i drift. Den licens udløber 31. maj. Otte dage senere mødes Premier League for at konstituere den kommende sæson, og her skal Chelsea være i besiddelse af en ny licens, hvis de fortsat skal være et af de 20 hold i Premier League.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P