FC Midtjylland overkom chokstart og bookede sikkert finalebilletten

FC Midtjylland fik en chokerende start i det andet opgør af semifinalerne i Sydbank Pokalen, men ulvene overkom og dominerede Vejle resten af kampen.

FC Midtjylland Vejle Boldklub Sydbank Pokalen semifinale
Júnior Brumado fejrer scoringen til et samlet 2-1 resultat. Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

FC Midtjylland havde alle kort på hånden inden kick off mod Vejle i returopgøret onsdag aften i semifinalen af Sydbank Pokalen.

Midtjyderne tog fra Nørreskoven med en 0-1 sejr i den første kamp imod et ufarligt Vejle-mandskab, men i de indledende minutter af returopgøret var rollerne byttet om.

Efter 20 minutter bragte Vejle balance i det samlede regnskab via et signatur-mål af Raul Albentosa. Vejle-drengen Arbnor Mucolli sendte et hjørnespark ind i bagrummet, hvor den frygtindgydende spanier maste frem til scoringen.

FC Midtjylland indtog hernæst deres dominerende rolle fra det første opgør, og kort før pausen udmøntede deres markante pres sig i en udligning. Vejle-forsvaret koksede en clearing fuldstændig, og så sendte Max Meyer bolden ind i panden på Júnior Brumado, der uden det store besvær, fik ulvene på finale-kurs igen.

Tempoet skiftede karakter i starten af anden halvleg, hvor begge mandskaber kæmpede med at finde huller i modstanderens forsvar.

På Vejle Stadion i sidste uge tog Anders Dreyer sagen i egen hånd og inspirerede sine holdkammerater til en sejr, og den hjemvendte angriber gentog kunststykket.

Brøndbys ejer om udsving: Jeg er meget overrasket

Med et par elegante træk ind i feltet banede Dreyer selv vejen for en verdensklasse-afslutning i det lange målhjørne, hvor en forsvarsløs Vejle-keeper, Alexander Brunst, blot kunne anerkende genistregen.

Vejle var formentlig stadig lamslået oven på den flotte scoring, fordi få minutter senere hoppede Erik Sviatchenko ubemandet i luften og cementerede finalebilletten til den samlede stilling 4-1.

Tre minutter inde i overtiden var Vejle centimeter fra ydmygelse, da Viktor Lind fra venstrefløjen sendte bolden ind til Edward Chilufya. Den zambiske offensiv faldt dog kort før afslutningsfasen, og appellerede efterfølgende for straffespark, men dommer Jens Maae afviste.

FC Midtjylland er dermed klar til Sydbank Pokal-finalen, hvor de enten møder OB eller SønderjyskE. Den kamp afgøres torsdag klokken 18.