Premier League

Arsenal-målmand: Heldigvis var vi inde i en hård periode

Der blev i den grad rullet med øjnene i Nordlondon, da Arsenal i sommer valgte at bruge godt 200 millioner kroner på målmanden Aaron Ramsdale, men det køb har hverken klub, fans eller Aaron Ramsdale formentlig fortrudt efterfølgende.

Aaron Ramsdale har grebet chancen i Arsenal
Foto: Matthew Childs/Reuters/Ritzau Scanpix

I maj 2020 rykkede Aaron Ramsdale ud af Premier League med Bournemouth.

Det fik Sheffield United til at købe den dengang 22-årige målmand, men efter fuld spilletid i samtlige 38 ligakampe, måtte Ramsdale igen sande, at han havde været med til at rykke ud af Premier League for andet år i træk.

Derfor var det også ganske overraskende, da Mikel Artetas Arsenal sidste sommer sendte godt 200 millioner kroner til Sheffield for at få Ramsdale til Emirates, men straks han blev sendt i aktion for sin nye klub forstummede al kritikken.

– Heldigvis var vi inde i en hård periode i starten af sæsonen, og jeg blev smidt ind og formåede at spille med min selvtillid, og ja – så er jeg blevet på holdet, fortæller Aaron Ramsdale i The Peter Crouch Podcast ifølge The Mirror.

Arsenal havde i sæsonens første tre kampe, hvor Bernd Leno havde vogtet målet, tabt 2-0 til oprykkerne fra Brentford, 0-2 til Chelsea og 5-0 til Manchester City, og så fik Ramsdale altså chancen i sæsonens tredje kamp mod Norwich.

Her blev det til en 1-0-sejr, og det var starten på en stime bestående af otte kampe uden nederlag, hvoraf Ramsdale holdt målet rent i de fem, og så havde ganske overraskende slået sit navn fast.

– Da jeg skrev under, regnede jeg ikke med, at jeg vil starte inde med det samme. Manageren var ærlig overfor mig og sagde: ’Det kan være, det tager et år eller seks måneder, men vi ser dig ikke som backup, det handler bare om, hvor godt holdet klarer sig’, fortæller Ramsdale.

Highlights: Arsenal generobrer Champions League-plads for næsen af ærkerivaler

– Så snart jeg kom til, sagde han (Arteta, red.), at jeg bare skulle være mig selv og forsøge at rode lidt op i omklædningsrummet og være selvsikker. Jeg tror helt sikkert, at der var folk, der tænkte; ’ vent nu lige lidt’, eftersom jeg lige var rykket ned to gange, lyder det videre fra den 23-årige målmand.

Aaron Ramsdales drømmeskifte til Arsenal nåede et foreløbigt klimaks, da han i midten af november spillede sin første landskamp for det engelske landshold. Det blev tilmed i rekordkampen mod San Marino, hvor England scorede hele ti gange – og nå ja: Ramsdale holdt buret rent.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P