Premier League

Tuchel hylder Azpilicueta: Han er slet og ret exceptionel!

Cesare Azpilicueta bar anførerbindet for Chelsea for 200. gang i Premier League, da de forsvarende Champions League-mestre torsdag mødte Manchester United. Thomas Tuchel har dårligt ord for sin spanske anfører – og dog.

Chelsea Cesare Azpilicueta Thomas Tuchel
Foto: Phil Noble/Reuters/Ritzau Scanpix

Champions League, Premier League, FA Cuppen, Ligacuppen, Europa League, Klub-VM og den europæiske supercup.

Cesare Azpilicueta har vundet alt, der er værd at vinde, med Chelsea, og torsdag rundede den 32-årige spanier en milepæl i Premier League. Det var nemlig 200. gang, han bar anførerbindet for Chelsea i en Premier League-kamp.

Hans nuværende manager, tyske Thomas Tuchel, har også kun roser til overs for sin anfører.

– Han har en rigtig kriger-mentalitet overfor sine holdkammerater og for logoet, men han kan også bære vandflasker og er altid klar til at hjælpe. Det er kæmpestort for holdet, og den indflydelse har han haft som anfører i mange år nu. Der er ikke ord for det, som ’Azpi’ giver os – han er slet og ret exceptionel, lyder det fra Tuchel.

De færreste, der har set Azpilicueta spille, er i tvivl om, hvorvidt mentaliteten hos den tidligere Osasuna og Marseille-spiller fejler noget, men det er langt fra hans eneste kvalitet.

– Jeg er så glad for, at en ydmyg, rar, venlig person, som ikke er verdens mest talentfulde spiller – og det siger jeg med respekt – kan føre en klub som Chelsea til alle de titler, som det er muligt at vinde [..] ’Azpi’ er den person, for han er rar, han er ydmyg og han er venlig. Han er en familieorienteret person, som er SÅ hårdtarbejdende.

Rasende Chelsea-anfører endte i grimt skænderi med hoverende fan: Se situationen her

– ’Azpi’ er et forbillede for alle i klubben, og han har en kæmpe betydning her. En ejer af en af mine tidligere klubber sagde engang til mig, at man skal tage mentaliteten hos sine bedste spillere og anfører. Det her hold har haft ’Azpi’s mentalitet i flere år nu, lyder det fra Tuchel.

Azpilicueta og Chelsea skal i aktion igen lørdag, hvor de gæster Goodison Park og Everton.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P