Cornelius sender mesterskabet til Trabzon

For bare anden gang siden 83/84-sæsonen havner det tyrkiske mesterskab udenfor Istanbul, og det har Andreas Cornelius en ganske stor andel i.

Andreas Cornelius sendte mesterskabet til Trabzonspor

Galatasaray, Besiktas, Fenerbahce, Basaksehir, Karagümrük og Kasimpasa.

Ingen af de seks Istanbul-klubber løber i denne sæson med det tyrkiske mesterskab, der i stedet ender i det nordøstlige Tyrkiet, hvor Andreas Cornelius og Trabzonspor lørdag kunne lade sig fejre som tyrkiske mestre for syvende gang i klubbens historie.

Lørdag blev det nemlig til et 2-2-resultat og dermed et enkelt point for Trabzonspor hjemme på Medical Park Stadium mod Antalyaspor, og den danske landsholdsangriber fik en hovedrolle i kampen.

Det var nemlig Andreas Cornelius, der allerede efter tre minutters spil bragte hjemmeholdet foran 1-0. Efter et glimrende Trabzonspor-angreb sendte Abdulkadir Omur bolden ind imellem Antalyaspors målmand og forsvar, og så skulle den store dansker bare sætte venstrebenet på bolden.

Antalyaspor kom seks minutter inde i anden halvleg tilbage i kampen, da de udlignede til 1-1, og fem minutter senere skulle gæsterne have bragt sig i front, men Fredy brændte sit forsøg fra straffesparkspletten.

Derfor var det igen med direkte kurs mod mesterskabet, da forsvarsspilleren Dorukhan Tokoz på endnu et oplæg fra Abdulkadir Omur bragte Trabzonspor foran 2-1.

Cornelius om tyrkisk mesterskab: Sværere at gøre det her end i Danmark

Med ti minutter tilbage af kampen afsluttede Antalyaspors Guray Vural udenfor feltet efter et hjørnespark, og her stak SønderjyskE-lejesvenden Haji Wright foden ud og stoppede medspillerens afslutning. Heldigvis for Wright blev berøringen til en perfekt tæmning, som han efterfølgende kunne sende i mål til trods for Trabzonspor-spillernes appeller for offside.

Flere mål blev det ikke til, og dermed kan Trabzonspor lade sig krone som tyrkiske mestre med tre runder tilbage af den tyrkiske Süper Lig.

Godt nok kan Fenerbahce stadig pointmæssigt nå Trabzonspor, men i Tyrkiet tæller indbyrdes opgør over målscore, og da Trabzonspor har en 3-1-sejr og et 1-1-resultat med i bagagen mod netop Fenerbahce, er de indbyrdes bedre end Istanbul-klubben.

Med dagens scoring er Andreas Cornelius desuden at finde på en delt førsteplads på topscorerlisten i den tyrkiske Süper Lig, hvor han har tegnet sig for 15 sæsonscoringer.

I sæsonen 2009-2010 vandt Bursaspor ganske overraskende det tyrkiske mesterskab. Forud for den sæson skal man helt tilbage 1983-84 for at finde en sæson, hvor det ikke var en af de fire Istanbul-klubber, der løb med mesterskabet. Dengang var det også Trabzonspor, der snød hovedstadsklubberne.