Premier League

Medie: Tidligere talsmand råder Jürgen Klopp til at blive politiker

Hvis fodbolden fejler og Jürgen Klopp, trods tidligere udtalelser, beslutter sig for at gå ind i politik, bliver han spået mere end almindelig gode chancer for succes af den tidligere talsmand og kommunikationschef for partiet Labour Party, Alastair Campbell.

Jurgen Klopp Liverpool politk.
Foto: Action Images via Reuters/Matthew Childs

Liverpool-manager Jürgen Klopp kunne blive en fremragende politiker. Det mener den tidligere talsmand og kommunikationschef for partiet Labour Party, Alastair Campbell, ifølge The Mirror.

Det engelske medie skriver videre, at siden Jürgen Klopp tog over som manager i Liverpool i 2015, har han ført traditionsklubben til fem trofæer – heriblandt Premier League og Champions League. Han bliver derudover anset for at være klar i mælet og passioneret.

Jürgen Klopp har tidligere ytret sig kritisk om den engelske premierminister Boris Johnson og Brexit, ligesom han har bekendt kulør på det politiske spektrum, hvor den tyske manager befinder sig på venstrefløjen – ligesom Labour Party og Alastair Campbell i øvrigt også gør.

Derfor må det også ærgre Alastair Campbell, at Jürgen Klopp tidligere har udtalt, at han har “for meget sund fornuft” til at gå ind i politik.

Alastair Campbell, der også er uddannet journalist, har i en klumme i mediet New European skrevet et åbent brev til Jürgen Klopp, hvor han svarer på, hvilken fodboldmanager, der ville begå sig bedst som politiker.

– Svaret var uden tvivl Manchester United-manager Alex Ferguson i mange år. I dag, hr. Klopp, er det uden tvivl dig.

– Jeg ville ønske, at vores såkaldte ledere i dette land ville studere din type lederskab. Det ville være vidunderligt, hvis de havde samme passion for deres arbejde. Var lige så detaljeorienteret. Havde din evne til at innovere og tilpasse sig. Hvis de havde dine evner som kommunikatør.

– Vigtigere end alt andet, hvis de havde din evne til at bringe så meget glæde og stolthed til et samfund.

Liverpool lægger låg på luftrummet: To spillere imponerer!

Tilbage i 2019, udtalte Jürgen Klopp, ifølge The Mirror, at han har stor tiltro til velfærdsstaten.

– Min politiske overbevisning er, at hvis jeg klarer det godt, så vil jeg også gerne have, at andre klarer sig godt. Hvis der er noget, som jeg aldrig kommer til i mit liv, så er det at stemme på højrefløjen.

Ovenstående udtalelse mener den tidligere talsmand for Labour Party skinner igennem når Liverpool spiller fodbold.

– Vi ser disse værdier i den måde, du spiller fodbold på og det liv, du lever. Du mener, at man altid skal forsøge at fortælle sandheden. Du mener, at stærke personer har et ansvar for at hjælpe de svage.

– Selv hvis du aldrig har læst Labour Partys forfatning, ved jeg du forstår – og efterlever – nøglepunkterne om, at vi kan udrette mere sammen end alene, lyder det fra Alastair Campbell.

Highlights: Liverpool sænkede ‘den gule ubåd’

Om Jürgen Klopp en dag mister sin sunde fornuft og bevæger sig ind i politik er ganske uvist. Skulle uheldet dog være ude, og den tyske manager pludseligt står uden job, kunne han efter alt at dømme komme på stemmesedlen hos Labour Party.

Der er dog ikke noget, der tyder på en arbejdsløs Jürgen Klopp lige foreløbig. Han har i denne sæson allerede ført Liverpool til triumf i Carabao Cuppen, og med kort tid tilbage af sæsonen er Liverpool fortsat i spil til at vinde FA Cup, Premier League og Champions League.

Jürgen Klopps nuværende kontrakt med Liverpool har udløb i sommeren 2024.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P