Champions League

UEFA ønsker sig stor ændring af Champions League: Vil efterligne Super Bowl

UEFA's idé om en ændring af formatet vil gøre op med formatet, der har været brugt i knap 70 år.

Champions League overblik. Hvem er favorit af Manchester City, Liverpool, Villarreal og Real Madrid
Foto: Eric Gaillard/Reuters/Ritzau Scanpix
Vær opmærksom på, at dette er en rygtehistorie

Vi har hørt utallige gange om FIFA’s drøm om ændring af fodboldkalenderen til stor forargelse fra blandt andre UEFA. men nu vil det europæiske fodboldforbund også lave en stor ændring på et af fodboldens mest elskede formater.

UEFA vil angiveligt skrotte Champions League-semifinaler med returopgør. I stedet vil Aleksander Ceferin og co. have et final-four event, som man kender det fra Nations League-formatet, hvor semifinaler og finale afvikles i samme uge. Det fortæller The Times.

Det nuværende format med en hjemme- og udekamp har eksisteret siden 1955, men fra 2024/25 sæsonen vil UEFA lave det radikale skifte. Der er angiveligt nøglefigurer hos UEFA, der ikke mener, at det er en god løsning, men præsident Aleksander Ceferin ser positivt på det.

– Det kunne være et fantastisk event for TV og sponsorer. I den samme uge kan du have kvindernes Champions League-finale eller ungdomsfinalerne. Du kunne virkelig få en fantastisk uges fodbold. De her enkelte knockoutkampe er bare anderledes og mere interessante, fortæller Ceferin til The Times.

Artiklen fortsætter efter reklamen

Mens nogle vil give præsidenten ret, så kan man med rette stille spørgsmålstegn ved udsagnet efter tirsdagens første semifinale mellem Manchester City og Real Madrid. En vild og dramatisk kamp med hele syv mål efterlader en spænding, som næppe kan blive større frem mod returkampen i næste uge.

Toppen hos UEFA kigger dog et par år tilbage, hvor man i 2020 afviklede en svært coronaramt udgave af Champions League.

Kvartfinalerne blev spillet mellem 12-15 august, semifinalerne den 18. og 19., mens finalen stod fire dage senere på Estadio da Luz. På lige godt en uge gik Bayern München fra kvartfinalist til vinder, og det er lige netop det UEFA sigter efter.

FIFA med klar besked om VM: Det ændrer vi ikke på

Ifølge The Times drømmer Ceferin og co. om et event, der ikke ligger langt fra den amerikanske Super Bowl. Sidste år udtalte Ceferin sig positivt om det amerikanske show.

– Hvis du kigger på Super Bowl, så er det et fantastisk event. De gør det på en god måde, de har koncerter, og folk tager derhen for at have det sjovt, sagde Ceferin til The Times i september.

European Club Association, eller kort ECA, har endnu ikke taget en beslutning, men overordnet vokser opbakning fra flere sider til UEFA’s nye format.

En sikker støtte til forslaget sidder i Paris. Nærmere bestemt er det Paris Saint-Germain-ejer og ECA-bestyrelsesmedlem Nasser Al-Khelaifi, der tidligere har talt varmt om Final Four-formatet.

Medie: Super League genopstår – Flere Premier League-klubber melder sig ind igen

Al-Khelaifi er ligesom Ceferin meget fascineret af amerikanernes måde at afvikle Super Bowl på.

– Finalen skal være større! Jeg forstår ikke, hvordan Super Bowl kan føles større end Champions League-finalen, siger Al-Khelaifi og fortsætter.

– Super Bowl og USA generelt har det her mindset – kreativitet og underholdning. Det har jeg prøvet at foreslå. Vi skal have en åbningsceremoni, og en kamp på åbningsaftenen hvor vinderen spiller mod et stort hold. Måske er det ikke en god idé, men vi må i det mindste udfordre status quo. Hver kamp skal være et event og underholdende, sagde Al-Khelaifi til The Athletic.

Udover ændringen af semifinalerne ønsker UEFA angiveligt også at øge antallet af gruppekampe fra de nuværende seks op til ti gruppekampe.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P