3F Superligaen

Niels Frederiksen om Brøndby-komet: Fantastisk energi

Brøndby går igennem en vanskelig periode, hvor det ikke er blevet til point i seks superligakampe i streg, men der er lyspunkter hos de stadig forsvarende danske mestre.

Mathias Kvistgaarden Brøndby IF Superliga Niels Frederiksen
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Brøndby IF er gået fra en fuldstændig fantastisk periode med ni superligasejre i træk til en periode med seks nederlag i træk.

Den gode periode gav dem med raketfart kurs mod en gentagelse af sidste sæsons mesterskab, men den seneste periodes mange nederlag har gjort, at det nu ikke længere er matematisk muligt at genvinde det danske mesterskab.

Krisesnakken er så småt begyndt, men det er langt fra alt, der er negativt i Brøndby. Senest klubben fik tre point med fra en kamp, var efter 0-1-sejren i Silkeborg først i marts, og her var det den unge angriber Mathias Kvistgaarden, der blev matchvinder for Brøndby.

Netop Kvistgaarden har imponeret stort til trods for de seneste ugers dårlige resultater, og det er der også blevet lagt mærke til fra trænerbænken.

– Først og fremmest er det jo en helt fantastisk energi, vilje og entusiasme, han lægger i det. Han arbejder stenhamrende hårdt i holdets tjeneste, og så er han faktisk dygtig til at beskytte bolden, siger Niels Frederiksen til bold.dk.

FCM-profil offer for racisme på Brøndby Stadion

Kvistgaarden fik superligadebut for Brøndby helt tilbage i juli 2020, men i de seneste tre kampe er det blevet til pladser i startformationen hos Niels Frederiksen, der desuden fortæller, at han er svært tilfreds med den unge angribers udvikling.

Til trods for mandagens 1-3-nederlag til FC Midtjylland, høstede den hårdtarbejdende angriber højlydte klapsalver for hjemmeholdets fans, da han efter 78 minutters spil lod sig udskifte.

20-årige Kvistgaarden er oprindeligt fra Birkerød, hvor han også startede sin karriere i den lokale klub Skjold Birkerød. Derefter tog han til Lyngby, inden han i 2018 kom til Brøndbys ungdomsafdeling.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P