3F Superligaen

HC Bernat: Noget af det hårde ved at være målmand

OB-målmand Hans Christian Bernat gik sammen med sine holdkammerater fra kampen mod AGF som sejrherre, selvom han ellers selv havde sat aarhusianerne i gang med en uforklarlig fejl.

Hans Christian Bernat AGF OB Superliga nedrykningsspil
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

To minutter og 19 sekunder.

Så lang tid var der gået, inden AGF i søndagens kamp mod OB havde bragt sig foran 1-0.

Målet faldt efter en enorm fejl fra OB’s unge målmand Hans Christian Bernat, der på uforklarlig vis tabte en bold for fødderne af AGF’s Dawid Kurminowski. Netop en forklaring havde Bernat da også svært ved at finde efter kampen

– Der er nogle ting, man ikke kan træne og ikke kan gardere sig imod. Ærlig talt så ved jeg ikke, hvad det er, der sker. Det er noget af det hårde ved at være målmand. Jeg må lægge mig fladt ned og sige, at det var virkelig ikke særlig godt, men sådan er det, sagde Bernat efter kampen til TV3 Sport.

Den bare 21-årige målmand kunne dog glæde sig over, at AGF lukkede dobbelt så mange mål ind, som han selv gjorde, og dermed vandt OB kampen. Alligevel nager den store fejl ham.

– Jeg går ikke hjem og glemmer det med det samme. Den gør sindssygt ondt. Det er en vanvittig svær mental opgave, når det sker så tidligt i kampen, så er der altså 88 minutter igen, og hvad skal man næsten tænke. Kroppen skal i gang igen, men drengene hjalp mig godt igang, og jeg synes også, jeg spiller de sidste 88 minutter rigtig fint, lød det fra Bernat, der ikke var i tvivl om, hvorfor kampen faldt ud til netop OB’s fordel.

Highlights: Overtidsstraffe koster for AGF mod OB

– Vi var det bedste mandskab over 90 minutter. Jeg synes ikke, AGF kom med noget, som virkelig kunne skræmme os ud over nogle omstillinger, som de var en lille smule farlige på. Jeg må tage hatten af for det drengene lavede derude i dag, efter jeg lavede en brøler i første halvleg, den var ikke sjov, men den indsats de lagde for dagen, det hjalp virkelig på min situation, lød det fra OB-målmanden.

Med sejren søndag kan OB godt begynde at forberede sig på en ny sæson i Superligaen. Endnu er overlevelsen ikke matematisk sikret, men med fem kampe tilbage og et hul på ti point ned til Vejle under nedrykningsstregen kan OB i stedet kigge op i tabellen, hvor Viborg kun er tre point væk på syvendepladsen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P