Premier League

Officielt: Ten Hag ny manager i Manchester United

Efter længere tids spekulationer er det nu officielt. Den 52-årige hollænder Erik ten Hag overtager til sommer managerposten i Manchester United.

Foto: Koen Van Weel/AFP/Ritzau Scanpix

Flere har fejlet, men nu står en ny mand klar til at løfte den tunge arv fra Sir Alex Ferguson.

Manchester United har netop præsenteret hollandske Erik ten Hag som ny manager i klubben frem til juni 2025 med option på yderligere én sæson.

– Igennem de seneste fire år i Ajax har Erik bevist sig som en af de mest spændende og succesfulde trænere i Europa – kendt for sit holds attraktive og angribende fodbold og dedikation til ungdommen, lyder det fra John Murtough, fodbolddirektør i Manchester United.

Også hovedpersonen selv glæder sig til at overtage et af de største trænerjob i den internationale fodboldverden.

– Det er en stor ære at blive ansat som manager i Manchester United, og jeg glæder mig enormt meget til udfordringerne der ligger foran os. Jeg kender denne store klubs historie samt fansenes passion, og jeg er fuldt ud dedikeret til at udvikle et hold, som er i stand til at levere den succes, som de fortjener, lyder det fra Ten Hag.

– Det bliver svært at forlade Ajax efter disse fantastiske år, og jeg kan forsikre vores fans om min fuldstændige dedikation og fokus på at slutte denne sæson med succes, inden jeg rejser til Manchester United.

I den engelske presse var der tidligere på året rygter om en samtale mellem Erik ten Hag, John Murtough og teknisk direktør Darren Fletcher, og rygter lød blandt andet på, at den 52-årige hollænder mere eller mindre havde fejet tæppet væk under fødderne på de to Manchester United-repræsentanter. Det bekræfter Murtough nu selv.

Medie: Ten Hag har transferplanen klar – 12 spillere på vej ud

– I de samtaler vi havde med Erik forud for hans ansættelse var vi voldsomt imponerede over hans langsigtede vision for at bringe Manchester United til det niveau, hvor vi ønsker at være, samt hans drive og beslutsomhed på at opnå det.

– Vi ønsker Erik al held og lykke i hans bestræbelser på at sikre en succesfuld afslutning på sæsonen i Ajax, og vi ser frem til at byde ham velkommen i Manchester United denne sommer, lyder det fra Manchester Uniteds fodbolddirektør.

Erik ten Hag har været cheftræner i Ajax siden december 2017. I den tid har han stået i spidsen for den hollandske storklub i 210 kampe, og her er det indtil videre blevet til et pointgennemsnit på 2,35 point per kamp.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

I både sæsonen 18/19 og sæsonen 20/21 vandt han med Ajax den hollandske double i form af Æresdivisionen samt den hollandske pokalturnering KNVB Beeker, ligesom han i 18/19 førte klubben hele vejen til Champions League-semifinalen.

I denne sæson er Ajax med fem kampe tilbage af sæsonen favoritter til at genvinde det hollandske mesterskab, da de har fire point ned til de evige rivaler fra PSV på andenpladsen. Det er dog allerede afgjort, at det ikke bliver til endnu en hollandsk double i denne omgang. I søndags tabte Ajax nemlig pokalfinalen til netop PSV.

Ajax taber hollandsk pokalfinale til PSV

Som professionel fodboldspiller i årene fra 1989 til 2002 nåede Erik ten Hag at repræsentere Twente, De Graffschap, RKC Waalwijk og Utrecht. Flest kampe fik han dog for Enschede-klubben Twente, der er naboby til Ten Hags fødeby Haaksbergen.

Det var også i Twente, at trænerkarrieren for alvor tog fart fra sommeren 2002. Her stod han først i spidsen for klubbens U17-hold, inden han året efter overtog klubbens U19-mandskab. Fra 2006 til 2009 var han assistenttræner for klubens førstehold under blandt andre Fred Rutten, Steve McClaren samt to kampe under den tidligere Randers FC -træner Ricardo Moniz.

I 2009 fulgte han Fred Rutten til PSV, hvor han var assistenttræner frem til marts 2012. Herefter kom han for første gang til selv at stå i spidsen som cheftræner, da han blev ansat i Go Ahead Eagles. Fra 2013 til 2015 var han træner for Bayern Münchens andethold, inden han i 2015 blev hentet ind som ny manager for Utrecht. Den stilling havde han, indtil Ajax i december 2017 købte ham fri af kontrakten i Utrecht.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P