International Fodbold

Ukrainere i intern splid: Han bad mig fucke af

Det er bestemt ikke faldet i god jord hos flere ukrainske spillere, at rekordholderen for flest ukrainske landskampe, Anatoliy Tymoshchuk, hverken har fordømt de russiske aggressioner i Ukraine eller forladt sin post som assistenttræner i Zenit Sankt Petersborg.

Tymoshchuks Ukraine Yarmolenko
Foto: Alexander Demianchuk/Reuters/Ritzau Scanpix

Fordømmelserne mod den russiske invasion i Ukraine har været mange i international fodbold, men særligt én glimrer ved sit fravær.

Den tidligere Bayern München midtbanespiller Anatoliy Tymoshchuk har nemlig ikke udtalt sig om situationen, ligesom han stadig sidder på rollen som assistenttræner i den russiske storklub Zenit Sankt Petersborg.

Det er faldet særligt West Ham-angriberen Andriy Yarmolenko for brystet, der derfor har taget kontakt til sin tidligere landsholdskollega.

– Jeg spurgte ham om, hvordan han sover om natten, hvortil han svarede, at det gjorde han ikke. Så ringede han til mig. Jeg fortalte ham, at han plejede at være en rollemodel for mig, men nu er han ingenting. Han bad mig ’fucke af’, og jeg bad ham om det samme, og det er så det, lyder det ifølge The Mirror fra Yarmolenko.

Også Atalantas ukrainske midtbanespiller Malinovskyi, med det i denne sammenhæng uheldige fornavn ’Ruslan’, har tidligere kommenteret på Tymoshchuks manglende afstandtagen.

– Det er vanskeligt at kommentere på, men det er mærkeligt, at han ikke har (taget afstand fra invasionen, red.). Jeg mener ikke, at det er rigtigt. Han er 100 procent sikkert, at han ikke længere er en legende i ukrainsk fodbold og bliver det aldrig. Hans tidligere bedrifter er glemt, lød det således fra Malinovskyi.

Ukraine vil straffe legende: Skal fjernes fra historien

Tymoshchuk er med 144 landskampe for Ukraine den spiller, der har spillet flest landskampe for landet, siden det blev selvstændigt fra Sovjetunionen i 1991, ligesom han kun er overgået af Andriy Shevchenko som den spiller, der har været anfører for landsholdet flest gange.

Yarmolenko kan dog selv gøre noget ved begge dele, da han lige nu er anfører og desuden treer på listen over spillere med flest ukrainske landskampe – 38 landskampe færre end Tymoshchuk.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P