3F Superligaen

AGF-chef om fyring af David Nielsen: De spørgsmål vil altid komme i sådan en situation

AGF har ikke vundet en kamp i Superligaen siden forårssæsonens første kamp mod SønderjyskE i midten af februar. Otte kampe uden sejr i træk har kastet fokus på cheftræner David Nielsen, og det er klubbens sportschef Stig Inge Bjørnebye udmærket klar over.

David NielsenAGF Stig Inge Bjørnebye
Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

AGF befinder sig lidt i et ingenmandsland.

Præstationerne har ikke været gode i denne sæson, og senest er det blevet til fire uafgjorte og fire nederlag i de seneste otte kampe. Det har efterladt dem et sted i tabellen, hvor de får vanskeligt ved at nå Viborg på syvendepladsen, mens nedrykningsstregen heller ikke for alvor truer – endnu.

Den placeringer flugter dog hverken med det aarhusianske selvbillede eller klubbens målsætning inden sæsonen, og derfor blev sportschef Stig Inge Bjørnebye også forholdt, hvorvidt David Nielsen fortsat er den rette man i spidsen for AGF efter nederlaget til SønderjyskE mandag.

– Jeg ved, at den slags spørgsmål kommer. De mekanismer kender vi. Det har aldrig været anderledes, og det kommer aldrig til at blive anderledes, og det må vi bare forholde os til. Det, der er vigtig for os nu, er at koncentrere os om, hvad vi kan gøre med vores præstationer. For at have fokus på dét, må vi have ro internt. Og så må vi leve med, at mekanismerne er som de er. Det ved vi jo, det ved David Nielsen, det ved jeg, det ved alle, som arbejder med professionelt fodbold, lyder det fra Bjørnebye.

– De spørgsmål vil altid være der i sådan en situation. Jeg gik ud med nogle målsætninger før sæsonen, som vi ikke når nogle af; Top seks, Europa, pokalturneringen. Det er en hård sæson, men vi må skabe mest mulig ro internt. De diskussioner vil vi ikke tage offentligt – det er uprofessionelt, lyder det videre fra AGF-chefen.

AGF skal søndag møde OB, og selvom han gled pænt af på spørgsmålet om, hvorvidt David Nielsen også er cheftræner for AGF til den kamp, så ville en fyring gå mere eller mindre stik imod Bjørnebyes ønske om intern ro i klubben.

David N. efter endnu en skuffelse: Alt der bliver snakket om er negativt, negativt, negativt

– Vi skal kigge på os selv først alle sammen. Vi skal ikke pege fingre internt. Der er mange, der peger på os nu, og det er helt naturligt. Sådan fungerer mekanismerne. Det kender vi godt, men så må vi jo beskytte de spillere, der bliver ramt af situationen i forhold til at have selvtillid til at spille fodbold. Vi må have mest mulig fokus på at skabe ro, lyder det fra Bjørnebye.

Nordmanden i spidsen for AGF erkender dog også, at hverken resultater eller udviklingen har været, som de har ønsket det på Fredensvang.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

– Jeg er altid sådan, at jeg tænker på udvikling. Hvis jeg tænker på resultater, så kan man måle præstationen op mod alt muligt andet, men vi må måle præstationerne op mod os selv.

– Jeg tror alle kan se, at udviklingen ikke har været, som jeg har ønsket. Vi gik ud med nogle målsætninger, dem har vi ikke nået. Alle ved jo, at vi ikke er på det niveau, vi har ønsket, lyder det fra Bjørnebye.

AGF lagde i efteråret ud med syv kampe uden sejre og med kun tre point, og på intet tidspunkt har klubben været at finde blandt Superligaens seks bedste mandskaber.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P