Premier League

Arsenal-anfører vil væk men indrømmer: Det er kompliceret

Arsenals franske angriber og anfører Alexandre Lacazette har kontraktudløb i nordlondon til sommer, og selvom Mikel Arteta af flere omgange har talt varmt om en kontraktforlængelse, så kunne noget tyde på, at Lacazette hellere vil retur til Frankrig.

Alexandre Lacazette Arsenal tilbage til Lyon
Foto: David Klein/Reuters/Ritzau Scanpix

Arsenal betalte i sommeren 2017 53 millioner euro, 400 millioner kroner, for franske Alexandre Lacazette i Lyon.

Englænderne udstyrede dengang franskmanden med en femårig kontrakt, og eftersom den kontrakt ikke er blevet forlænget siden, står angriberen potentielt uden kontrakt, når juni bliver til juli.

Til den tid er Lacazette lige fyldt 31, men han ved allerede nu, at han næppe kommer til at skulle gå tiggergang for at finde en ny klub. Han har dog nogle krav til en kommende klub, og det kan vanskeliggøre en tilbagevenden til hans tidligere klub.

– Lyon ved, at jeg er fri, de har forhørt sig. Det er kompliceret. Jeg vil spille europæisk. Det er længe siden, at jeg har spillet Champions League – det savner jeg, siger Lacazette ifølge L’Équipe.

Måske har de hørt det i byen ved Rhone-floden, for søndag smadrede Lyon nedrykningsstruede Bordeaux med hele 6-1. Alligevel kan det dog blive vanskeligt for Lyon at opfylde Lacazettes krav om europæisk fodbold.

Lige nu ligger holdet, der blev franske mestre syv år i træk i nullerne, på en skuffende ottendeplads i Ligue 1. Den placering skal som minimum forbedres med tre pladser, hvis det skal blive til europæisk deltagelse næste sæson.

Arsenal smed vigtige point i drømmen om top-4

Lacazette blev i samme ombæring spurgt til to af sine tidligere holdkammerater i Lyon, Corentin Tolisso og Samuel Umtiti, og mens Tolisso faktisk også står uden kontrakt til sommer, så underskrev Umtiti så sent som i januar en kontraktforlængelse i FC Barcelona.

– En tilbagevenden for Lacazette, Tolisso og Umtiti? Det ville være godt, men det er ikke mig, der bestemmer. Jeg har min stemme, men at bringe ’Coco’ og ’Sam’ tilbage – det er ikke mig, der bestemmer, lyder det fra Lacazette.

De tre franskmænd spillede sammen i Lyon i sæsonerne 13/14, 14/15 og 15/16. I denne sæson har Lacazette scoret fire mål i 25 Premier League-kampe.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P