Liverpool vinder over City i dramatisk FA Cup-semifinale

Liverpool var længe Manchester City overlegne. Men i anden halvleg vågnede City op og bragte spænding tilbage i kampen.

Liverpool er i FA Cup-finalen efter 2-3 sejr over Manchester City

Liverpool vandt FA Cup-semifinalen på Wembley med 2-3 over Manchester City. Sejren kom i land efter en vaklende afslutning for Klopp og Co.

De to mesterskabsrivaler mødte hinanden i søndags, hvor Premier League-topopgøret på Etihad Stadium endte 2-2. Der var dermed lagt op til en jævnbyrdig semifinale på Wembley.

Men det var Liverpool, der dominerede kampen og kom hurtigt foran. Allerede i det niende minut bragte Ibrahima Konaté de rød-blusede på 0-1 efter assist fra Andrew Robertson.

Ni minutter senere fik Sadio Mané scoret et af de mere kuriøse af slagsen. Manchester Citys målmand Zack Steffen fik en tilbagelægning, som han forvaltede på værst tænkelige måde.

Det lykkedes nemlig Steffen at misse sit første touch og derefter blot skubbe bolden til siden. Sadio Mané var vågen og hurtig i sit pres, og før City’s målmand kunne nå at cleare, fik senegaleseren prikket bolden i mål til 0-2.

Og lige før pausefløjt var Sadio Mané igen på spil, da han helflugtede bolden ind til 0-3. Dermed så kampen ud til at være afgjort efter blot én halvleg.

Artiklen fortsætter efter reklamen

Men Manchester City ville det anderledes. Blot to minutter var spillet af anden halvleg, inden Jack Grealish var på spil. Med indersiden sparkede offensivspilleren velplaceret bolden ind til 1-3.

Trods scoringen formåede Manchester City længe ikke at udnytte scoringen til at lægge et rigtigt pres på Liverpool. Anden halvleg var derfor længe også noget mindre begivenhedsrig end første.

Men så tog fanden på ny ved Manchester City. I det 90. minut bragte Bernardo Silva igen spænding ind i kampen, da han omsatte Riyad Mahrez’ assist til 2-3.

Klopp stikker til konkurrenterne: Vi spillede ikke vores bedste

Herefter fulgte en dramatisk overtid. Først sparkede Citys Fernandinho bolden over mål fra en hel fri position midt for mål. Og i den anden ende var Mohamed Salah tæt på at afgøre til 2-4. Men trods chancer i begge ender udeblev comebacket, og kampen endte med 2-3, og Liverpool er i FA Cup-finalen.

I finalen venter vinderen af den anden semifinale mellem Chelsea og Crystal Palace, der spiller søndag. Kampen, der også skal spilles på Wembley, bliver fløjtet igang klokken 17.30 og kan ses på 3+ og Viaplay.