3F Superligaen

FCK-fans protesterer i derby – her er klubbens reaktion

F.C. København tager mandag imod Brøndby i forårets første derby, men det bliver et specielt derby, for der kommer ingen fans fra Brøndby, ligesom der ikke vil være FCK-fans på Brøndby Stadion til det næste derby. Det har fået FCK’s fans til at protestere.

FC København boykot
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Der vil være 38.000 tilskuere i Parken mandag klokken 16, når forårets første københavnerderby løber af stablen.

Det kommer formentlig til at lyde af en del færre, for F.C. Københavns fans har nemlig planlagt et stemningsboykot til og med det 30. minut af kampen.

Boykotten kommer som følge af den straf, både F.C. København og Brøndby i februar blev pålagt af Divisionsforeningen, der betyder, at der ikke vil være nogen udeholdsfans til de to kommende ’New Firm’-derbyer.

FCK-fans planlægger boykot til mandagens derby

Selvom de gerne havde set et derby med fuld smæk på i F.C. København, har de forståelse for fansenes protest.

– Vi forstår og respekterer, at vores samlede fanmiljø er uenige i den beslutning, der er blevet truffet (af Divisionsforeningen, red.). Det har vi jo også udtrykt, at vi var. Så vi forstår og respekterer, at de har et behov for at markere, at de ikke er enige i den beslutning, og det er så den måde, de har valgt at udtrykke det på, siger kommunikationschef i F.C. København, Jes Mortensen, til Tipsbladet.

Straffen fra Divisionforeningen kom efter flere ’kedelige episoder’ under derbyer i efteråret. I februar lød det således fra Divisonforeningens direktør:

– Beslutningen om de to kampe uden udebanefans er taget i Divisionsforeningen bl.a. på baggrund af en anmodning fra Politiet. Vi vil ikke have yderligere hændelser i foråret, hvor den nye sikkerhedspakke skal have mulighed for at blive implementeret og virke, lød det fra Claus Thomsen, der er direktør i Divisionsforeningen.

To kommende københavnerderbyer bliver uden udefans

De to klubbers indbyrdes møde på Brøndby Stadion den 24 oktober var i høj grad præget af pyroteknik og kasteskyts, og det var blandt andet de forseelser, som der ikke ønsker at se igen hos Divisonsforeningen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P