LaLiga

Sprudlende teenagere reddede Barca fra bundholds straffesparkhattrick

FC Barcelona mødte søndag aften bundholdet Levante. Efter en rædderlig første halvleg og et straffesparkshattrick fra bundholdet reddede to indskiftede teenagere Barcas ære.

Soccer Football - LaLiga - Levante v FC Barcelona - Estadio Ciudad de Valencia, Valencia, Spain - April 10, 2022 FC Barcelona's Pedri celebrates scoring their second goal REUTERS/Pablo Morano

Pedri & Gavi – de to var nøglefigurer for FC Barcelona, da de blev skiftet ind efter knap en times spil og sørgede for en 3-2 sejr til catalonierne efter en vild afslutning.

Før de to teenagere gjorde deres entré, havde Xavis tropper præsteret en skidt første halvleg, hvorefter Barca begik to straffespark i anden havlegs første ti minutter.

Som vanligt kunne man fra kampens start se FC Barcelona dominere boldbesiddelsen i kampen, men med en midtbane bestående af Frenkie de Jong, Nico og Sergio Busquets blev der ikke skabt mange chancer.

Det gjorde der til gengæld i den anden ende, hvor Marc Andre ter Stegen to gange i første halvleg måtte diske op med store redninger i Barca-målet. Den tyske målmand var den eneste årsag til, at FC Barcelona klarede sig til pause med 0-0.

Efter pausen gik det ikke synderligt bedre, da Dani Alves med armen strakt bagud fik nedlagt en Levante-spiller i feltet. Jose Luis Morales sendte ter Stegen den ene vej og sparkede Levante i front i den anden side af målet.

Tre minutter efter var den helt gal igen. Eric Garcia sprang op i en hovedstødsduel og efter et Levante-hovedstød, ramte bolden noget uheldigt midtstopperens arm. Denne gang sendte Levante Roger Marti til pletten.

Aldrende Barca-profil: Ingen snak om forlængelse

Barca-keeperen sprang til samme side som tre minutter inden, men denne gang valgte han rigtigt, og Barca kunne prise sig lykkelige for blot at være bagud 1-0.

De to straffespark havde tilsyneladende også skræmt Xavi, der indenfor et minut efter straffesparket skiftede spirende stjerner ind. Pedri og Gavi kom på banen og ændrede kampen totalt.

Barca fik styr på kampen og skabte pludselig chancer. To minutter efter de to teenageres indskiftning udlignede Pierre-Emerick Aubameyang med hovedet på et flot Ousmane Dembélé-oplæg. Og fire minutter efter kombinerede de to indskiftere sig til et flot mål.

Gavi brød igennem på kanten og afdriblede to spillere, før han lagde bolden af til Pedri, der knastørt udnyttede chancen og bragte Barca på sejrskurs.

Barca-profil opfordrer: Hellere Mbappé end Haaland

Levante lykkedes dog med at score hattrick, da Clement Lenglet klodset nedlagde Jose Montero i eget felt.

På tredje straffespark sørgede tredje skytte Gonzalo Melero for elektrisk stemning på stadion, da han fra 11-meter-pletten udlignede til 2-2.

Endnu en god indskiftning gav pote, da Luuk de Jong kom på banen og blev matchvinder i dommerens overtid.

Jordi Alba, der i dag kom i top 10 over flest kampe for FC Barcelona, slog et tidligt indlæg og ramte Luuk de Jong i panden. Den store hollænder eksekverede sikkert, og Barcelona stjal med 3-2 på måltavlen alle tre point til sidst.

Med sejren bevæger FC Barcelona sig op på LaLigas andenplads 12 point efter Real Madrid, mens Levante roder rundt under nedrykningsstregen. Dagens hjemmehold har syv point op til Mallorca på 17. pladsen.