Leicester går forbi Crystal Palace – Norwich holder liv i overlevelsesdrømmen

Der var dobbelt dansk straffesparksredning og fornyet håb til Norwich søndag eftermiddag i den engelske Premier League.

Kasper Schmeichel Leicester Crystal palace Norwich Burnley

Leicester og Crystal Palace håber stadig at kunne komme i spil til de europæiske pladser, mens der for både Norwich og Burnley udelukkende er fokus på overlevelse.

Der var derfor en masse på spil, da de tætte konkurrenter søndag mødtes. Leicester kravlede med en 2-1-sejr forbi Crystal Palace i tabellen, mens Norwich med en 2-0-sejr fik fornyet håb i den absolutte bund.

På King Power Stadium i Leicester var det hjemmeholdet, der lagde bedst fra land.

Kiernan Dewsbury-Hall viste efter 38 minutters flot overblik, da han med en indenomsaflevering fandt Ademola Lookman, der med en fin kropsfinte fikserede Joachim Andersen i Crystal Palace-forsvaret og sendte bolden ind bag Guaita i målet.

Lige på kanten af pausen viste Dewsbury-Hall mere end bare flot overblik, da han med sin første Premier League-scoring nogensinde sendte Leicester i front med 2-0. Den 23-årige englænder fik tid til at vende sig med bolden i feltet, og pludselig var venstrebenet klar til at lyne, og det gjorde det, da læderet blev klasket ind bag en sagesløs Guaita i Crystal Palace-målet.

Med lidt under en halv time tilbage kom Kasper Schmeichel i fokus, da Crystal Palace blev tildelt et straffespark. Youri Tielemans nedlagde Jordan Ayew i feltet, og så skulle Wilfried Zaha forsøge at passere den danske målmand fra 11-meter pletten.

Det kunne han ikke, da danskeren valgte rigtigt og med en stærk arm holdt bolden ude af målet med en flot redning. Desværre for den danske landsholdsmålmand havde hans tyrkiske holdkammerat Caglar Söyüncü bevæget sig ind i feltet for tidligt, og dermed fik Zaha chancen igen.

Danskerkolonien Brentford tager endnu en overbevisende sejr mod tophold

Heller ikke i anden omgang lykkedes det Zaha at passere Schmeichel på straffesparket, men returen gik ud til selvsamme Zaha, der denne gang ikke havde nogen problemer med at heade bolden forbi en liggende Schmeichel.

Den tydelige ærgrelse i Kasper Schemeichels ansigt blev dog vendt til smil 25 minutter senere, for det lykkedes nemlig ikke Crystal Palace at score yderligere, og dermed går Leicester forbi netop Crystal Palace på Premier Leagues niendeplads.

Fornyet håb til Norwich i bundstriden

I Norwich tog Premier Leagues bundprop imod en af de to øvrige hold under nedrykningsstregen i form af Burnley, og allerede efter ni minutters spil bragte franske Pierre Lees Melou hjemmeholdet i front.

Burnley kunne med en sejr mindske afstanden til Everton over stregen, men det satte den tidligere Brøndby-angriber Teemu Pukki med fire minutter tilbage af kampen en solid stopper for, da han gjorde det til slutresultatet 2-0.

Med sejren har Norwich syv point op til den rigtige side af stregen, mens Burnley stadig har fire.