Status Quo i toppen af Premier League

Der resterer syv kampe i Premier League, og endnu er absolut intet afgjort. Både Manchester City og Liverpool havde søndag en gylden mulighed for at spille sig nærmere et mesterskab, da de to hold mødtes i Manchester.

Manchester City Liverpool Premier League topkamp

Ét sølle point skilte forud for dagens kamp Manchester City og Liverpool i toppen af Premier League.

De to mandskaber har de seneste tre sæsoner haft et tæt parløb i toppen af verdens bedste fodboldliga, og det lader til igen at blive tilfældet i denne sæson, for søndag måtte begge mandskaber nøjes med ét point efter en kamp, der endte 2-2.

Det var dog de forsvarende mestre fra Manchester City, der kom bedst fra start, for selvom Raheem Sterling efter godt fire minutters spil brændte en kæmpe chance, gjorde anfører Kevin de Bruyne bare få sekunder senere det til 1-0 i en situation, hvor han bestemt ikke var uheldig.

Et hurtigt taget frispark fandt vej til belgieren, der uden de store problemer slap fri af Liverpools Fabinho. Fra kanten af feltet trykkede De Bruyne af, og med en afretning fra Joel Matip strøg bolden i mål udenfor Alissons rækkevidde.

Syv minutter senere kom Liverpool dog tilbage i kampen, da et indlæg fra venstreback Andy Robertson endt ved venstre back Trent Alexander-Arnold, der elegant lagde bolde bagud til Diogo Jota, og portugiseren fandt plads under Ederson i Manchester City-målet.

Kevin de Bruyne burde efter en halv time have gjort det til 2-1 for hjemmeholdet, men den scoring tog Gabriel Jesus sig i stedet af, da han snød Liverpools offside-fælde og styrede Joao Cancelos indlæg op under overliggeren, men særligt Trent Alexander-Arnold vil efterfølgende ærgrer sig over sin manglende opmærksomhed i den bagerste del af feltet. 2-1-målet kan du se i videoen over artiklen.

Anden halvleg var ikke engang et minut gammel, før Sadio Mané med sit første mål nogensinde på Etihad bragte balance i regnskabet. Mohamed Salah viste flot overblik, og med en perfekt vægtet aflevering fandt han det område af banen, hvor hverken Ederson eller en lidt uopmærksom Kyle Walker kunne nå. Det kunne Sadio Mané til gengæld, og med en stensikker afslutning passerede han den brasilianske Manchester City-målmand.

Ingen af de to mandskaber lod til at være tilfreds med et enkelt point, og den tidligere Liverpool-spiller, Raheem Sterling, troede efter 63 minutters spil, at han havde sendt to point yderligere til Manchester, men hans scoring blev efter VAR-gennemgang annulleret for offside.

Danskerkolonien Brentford tager endnu en overbevisende sejr mod tophold

Kampens sidste halve time bød foruden et par grimme frispark på to mandskaber, der begge så trætte ud. Manchester City lod dog til at have en smule mere energi mod slutningen.

I tre minutters overtid skulle Manchester Citys Riyad Mahrez have sendt hjemmeholdet tættere på guldet, men hans lop gik godt nok over Alisson men også langt over brasilianerens mål, og dermed sluttede kampen med en pointdeling og et 2-2-resultat.