Dansk Fodbold

Agenterne slår rekord: Disse klubber betalte mest

Agenter fik sidste år 76 millioner kroner af de danske klubber og spillere.

F.C. København Superliga
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.

Fodboldagenter blev sidste år betalt hele 76,4 kroner af danske klubber og spillere. Det oplyser DBU på deres hjemmeside fredag.

Det million store tal dækker over honorarbetalinger, som registrerede fodboldagenter i DBU. Det er samtidig en stigning på 13,5 procent i forhold til 2020, hvor beløbet der blev betalt til agenter var på 67 millioner kroner.

DBU’s rejsepartnere dropper ture til Qatar

DBU gør dog opmærksom på, at 2020 var et år, hvor coronapandemien ramte hårdt i Danmark og derfor havde en stor påvirkning på resultatet.

Derudover er de 76,4 millioner kroner, som der er blevet betalt til agenter i 2021, det højeste beløb, DBU har registreret, siden de tilbage i 2015 begyndte at offentliggøre agenternes samlede betaling.

Disse klubber brugte mest:

Hvis man kigger på, hvilke klubber der i Danmark brugte mest på agentbetaling, så et det nok ikke så overraskende, at F.C. København løber med den pris.

FCK brugte i 2021 25 millioner kroner på agenter, mens AaB noget overraskende tager andenpladsen med 13,5 millioner kroner.

Claesson medlem af fornem FCK-klub: Kun 30 spillere har tidligere scoret i deres debut – Se dem alle her

Superligaens nummer to og tre, FC Midtjylland og Brøndby IF, brugte modsat de to andre klubber væsentlig mindre på agenter. Midtjyderne betalte 5,6 millioner kroner, mens de forsvarende mestre betalte to millioner kroner.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P