Premier League

Legendarisk Premier League-dommer afslører: Han var den mest skræmmende manager

Mike Dean indstiller karrieren til sommer, efter at have dømt kampe i Premier League i 22 år - nu afslører han, hvilken manager, der har skræmt ham mest.

Mike Dean mener, at Arsene Wenger var den mest skræmmende manager i Premier League.
Foto: Carl Recine/Reuters/Ritzau Scanpix

53-årige Mike Dean har løbet rundt indenfor kridtstregerne i Premier League siden år 2000.

Til sommer er det så slut med at sende Premier League-stjernerne tidligt i bad, da den kort-glade dommer indstiller karrieren og går på pension som fodbolddommer.

I den forbindelse har BBC Sport lavet et længere interview med den ikoniske karakter. Her bliver det blandt andet afsløret hvilken manager, der var mest skræmmende at stå overfor på banen.

– Det må være Arsene (Wenger, red.) fra tiden i Arsenal, lyder svaret fra Mike Dean.

– Jeg har altid fundet det hårdt, ikke at dømme Arsenal generelt, men at dømme Arsenal da Arsene Wenger var manager.

– Det var bare hele hans tilstedeværelse. Han ville Arsenal det bedste hele tiden, og hvis han kunne finde en måde, hvor han havde noget på dig, så ville han gøre det.

Artiklen fortsætter under reklamen.

Mike Dean og Arsene Wenger har dog mødtes efter den franske manager forlod Arsenal i 2018.

– Det har været en fornøjelse at møde ham efterfølgende. Når man krydser de hvide linjer, er alle anderledes, også dommere. Men vi er normale mennesker.

Legendarisk Premier League-dommer takker af efter 22 sæsoner

Flere havde måske regnet med, at det ville være Sir Alex Ferguson, den legendariske manager i Manchester United, der ville have været den mest intimiderende af dem alle. Det kan Mike Dean dog ikke nikke genkende til.

– Han kom nogle gange for at udtrykke sine synspunkter, hvis noget var gået virkelig galt. Men han var ikke så slem, som folk har gjort ham til.

Arsene Wenger: Jeg er som en fyr, der er stoppet med at tage stoffer

Mike Dean har dømt mere end 550 kampe, og han har samtidig været medvirkende til flere legendariske øjeblikke i Premier League. Han har desuden rekorden for at være den dommer, der har langet flest røde kort over disken i Premier League-historien, hvor det er blevet til mere end 100 af slagsen.

Selvom Mike Dean fremover ikke kommer til at løbe rundt inde på banen længere, er det langt fra sikkert, at vi har hørt det sidste til ham. Han overvejer nemlig at blive VAR-dommer på fuldtid fra næste sæson.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P