Indskifter-assist sikrede City sejren i taktisk langgaber

Manchester City og Atlético Madrid tørnede tirsdag aften sammen i den første kvartfinale i Champions League. Det blev en taktisk affære, hvor hjemmeholdet tog en smal sejr.

Kevin De Bruyne

Tirsdag aften dannede Etihad Stadium ramme om det første af to kvartfinaleopgør mellem Manchester City og Atlético Madrid i Champions League.

Det blev en yderst taktisk affære, hvor Manchester City spillede sig til en smal 1-0 sejr på mål af Kevin De Bruyne i anden halvleg.

Her blev første halvleg en decideret langgaber, hvor ingen af holdene for alvor kom frem til de store målchancer. Atlético Madrid gjorde det nemlig til en vanskelig opgave for Pep Guardiolas tropper, da de forsvarende spanske mestre parkerede bussen fuldstændig.

Selvom hjemmeholdet havde klart størstedelen af boldbesiddelsen, kæmpede Atlético som vanligt herorisk i de bagerste geledder, hvorfor det forblev målløst efter de første 45 minutter.

Faktisk skulle man helt hen til 55 minutter inde i kampen før den første store mulighed opstod. Her fik Manchester City tildelt et frispark i en ganske gunstig position, men Kevin De Bruynes forsøg blev flot reddet af Jan Oblak inde i Atlético-buret.

Selvsamme De Bruyne kom igen i fokus efter 70 minutter, da indskiftede Phil Foden på fornem vis fandt den belgiske landsholdsspiller, der knastørt bragte Manchester City fortjent – fordelt på spil og chancer – i front.

Herefter fortsatte boldflytteriet og jagten på at finde huller i Atlético-defensiven for Manchester City, der var tæt på at blive belønnet med ti minutter igen af kampen.

Her kom De Bruyne nok engang til en fin mulighed efter flot forarbejde af Bernardo Silva, men belgieren måtte se sit skud blive pareret af gæsternes forsvar.

Mere blev det ikke til, hvorfor Manchester City sikrede sig en snæver hjemmebanesejr på 1-0 og et fint udgangspunkt forud for returopgøret.

Medie: Utilfredshed med rekorddyr stjerne i City

Returopgøret mellem Atlético Madrid og Manchester City spilles onsdag den 13. april, hvor Wanda Metropolitano danner ramme om kampen.

Den samlede kvartfinalevinder skal op imod enten Chelsea eller Real Madrid i semifinalen, som spiller deres første opgør onsdag klokken 21:00 på Stamford Bridge.