Den østjyske klassiker endte i nulløsning på legendarisk dag

Vejle Boldklub besøgte AGF i superliga-mesterskabetsspillets første runde. Her endte det med et målløst opgør.

AGF mødte Vejle Boldklub i den første runde af nedrykningsspillet i Superligaen søndag eftermiddag

AGF tog hjemme imod Vejle i søndagens ene tidlige superligakamp, hvor der skulle tre point på bordet for aarhusianerne, hvis de vil følge trop med Viborg FF i kampen om den gyldne syvendeplads. Anderledes så det ud for Vejle, der er nedrykningstruede qua deres 11. plads.

Ingen af de to mandskaber fik dog det fulde udbytte ud af kampen, og det endte dermed med en målløs affære i Aarhus.

Tre mulige debutanter for karantæneramte AGF, når de møder overlevelsessultne VB

I forbindelse med den østjyske klassiker mellem mandskaberne, var der ligeledes en hyldest til Stig Tøfting, der var optaget som årets AGF-legende.

Kampen startede bedst ud for hjemmeholdet, der var mest ivrige efter at skabe chancer. Det udmøntede sig i en gedigen mulighed til Jack Wilshere, der med sit svage venstreben kunne afdrible flere Vejle-spillere og sendte et fint skud afsted, dog uden at blive helt farligt.

Dobbelt op på Superliga-priser til FCK-profiler

Men efter 25 minutter vendte kampbilledet sig til gæsternes fordel. Med en håndfuld minutter til pausefløjt advokerede Arbnor Mucolli for et straffespark, efter Frederik Tingager nedlagde ham i feltet. Men dommeren vinkede afværgende. Derfor sluttede det 0-0 ved pauseteen, hvor Vejle havde en lille overhånd.

Hverken AGF eller Vejle Boldklub formåede for alvor at åbne kampen op på ny efter pausen. Her var det AGF, der sad på det meste af spillet, men Vejle Boldklub havde en anelse lettere ved at komme til chancer.

AGF skipper overskudsangriber til Norge

Kampen vågnede dog lidt op i de døende minutter, hvor der var lige-ved-og-næsten-chancer i begge ender – men mål blev det ikke til.

Kampen bar i det hele taget præg af to ikke særligt velspillende mandskaber, måske med undtagelse af Jack Wilshere, der i enkelte situationer fik vist lidt af den verdensklasse, han engang besad.

AGF raser over Anderson-karantæne

Det var også til at mærke, at AGF manglede hele fire profiler, som sad ude med karantæne. Tre af dem gør sig til dagligt på midtbanen, der i stedet var blevet fyldt op med forsvarsspillere, og fraværet af Mikael Anderson, Nicolai Poulsen og Albert Grønbæk var vel nok også medvirkende til nulløsningen mellem AGF og Vejle Boldklub i Aarhus.

Med 0-0-resultatet er AGF nu tre point efter Viborg FF på den eftertragtede syvendeplads, mens Vejle Boldklub henter et enkelt point på FC Nordsjælland og nu blot har fire point op til Farum-klubben over nedrykningsstregen.