Europæisk Fodbold

Officielt: Van Nistelrooy tager over i PSV

Den hollandske storklub PSV har ansat klubbens tidligere spiller Ruud van Nistelrooy som ny cheftræner fra sommeren 2022.

Ruud Van Nistelrooy PSV
Foto: PSV

Indtil videre har han kun prøvet sig af som assistenttræner og ungdomstræner, men nu tager han steppet op og bliver cheftræner.

Den tidligere Manchester United- og Real Madrid-angriber Ruud van Nistelrooy har skrevet under på en kontrakt med klubben, som han repræsenterede i tre år som spiller.

Fra sommeren 2022 bliver det således med den 45-årige Nistelrooy i spidsen, at Eindhoven-klubben PSV skal jagte titler i den hollandske Æresdivision.

– PSV er klar til at begynde på en ny rejse denne summer, og jeg er klar til at spille min rolle. Efter samtaler med klubbens bestyrelse er jeg blevet bestyrket i ideen om, at vi ambitiøst går efter at skabe noget specielt på lang sigt. Jeg er spændt på de kommende opgaver i PSV, lyder det fra Van Nistelrooy.

Van Nistelrooy tager over efter tyske Roger Schmidt, hvis kontrakt udløber til sommer. Til den tid har den tidligere Bayer Leverkusen træner stået i spidsen for PSV i to sæsoner.

Ruud van Nistelrooy startede sin karriere i hollandske Den Bosch, hvorfra turen gik videre til Heerenveen. I 1998 kom han så til Eindhoven og PSV, inden Manchester United i sommeren 2001 betalte små 30 millioner euro for ham. Efter fem sæsoner i den engelske storklub, gik turen videre til Real Madrid og senere til Hamburger SV og Malaga.

Van Nistelrooy lagde støvlerne på hylden i sommeren 2012, og to år senere blev han assistent for først Guus Hiddink og senere Danny Blind på det hollandske landshold. Efterfølgende havde han forskellige trænerroller i PSV, inden han i marts 2020 igen blev assistenttræner for ’Oranje’, hvor Frank de Boer var blevet landstræner.

Siden juli sidste år har han været træner for PSV’s U21-mandskab, og den 45-årige hollænder bliver således i klubben.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P