Brøndby-spiller sender New Zealand tættere på VM

Det newzealandske landshold levede onsdag aften op til favoritværdigheden mod miniputterne fra Salomonøerne og er nu kun én kamp fra VM. Én spiller fra Superligaen og tre fra den danske 1. Division var i spil.

Joe Bell Brøndby New Zealand Salomonøerne

Siden Australien i 2006 trådte ud af det oceaniske fodboldforbund for i stedet at slutte sig til det asiatiske, har der ikke været meget tvivl: New Zealand er regionens stormagt.

Onsdag aften var tiden så kommet for ø-nationen til at leve op til favoritværdigheden, da de skulle møde miniputnationen Salomonøerne i finalen, der afgør, hvem af de to nationer, der i juni skal møde Costa Rica i et direkte opgør om én billet til VM.

På det kommende VM-stadion Grand Hamad i Qatar-hovedstaden Doha greb den nye Brøndby-spiller Joe Bell hurtigt taktstokken, og efter 23 minutters spil assisterede han 1-0-målet, der blev sat ind af Bill Tuiloma.

Kort før pausen gjorde Newcastle-angriberen Chris Wood det til 2-0, inden Brøndbys Bell kort inde i anden halvleg igen fik en hovedrolle, da han med sit første landsholdsmål gjorde det til 3-0 – endda direkte på hjørnespark.

Kort efter Bells 3-0-scoring var arbjedsdagen færdig for HB Køges Marko Stamenic, der gjorde plads til Helsingørs Elijah Just. 4-0 blev det også med godt 20 minutter tilbage af kampen – igen på mål af Chris Wood, inden endnu en ‘dansker’ blev sendt på banen i form af Helsingør-angriberen Callum McCowatt.

I kampens overtid blev det til slutresultatet 5-0 til storfavoritterne, da Torinos Matt Garbett scorede sit første mål for ‘All Whites’.

Brøndby debutant kan ikke vente: Alle i verden har hørt om Brøndbys fans

Mens den tidligere danske ungdomslandsholdsspiller Winston Reid så hele kampen fra bænken, var Koldings Dalton Wilkins ikke en del af den endelige kamptrup, selvom han har været en del af bruttotruppen.

New Zealand har to gange tidligere været med ved en VM-slutrunde. Første gang var i 1982 i Spanien, mens Winston Reid og kompagni med uafgjort mod både Slovakiet, Italien og Paraguay lige akkurat ikke gik videre fra gruppespillet ved VM i Sydafrika i 2010.

Endnu ligger det ikke 100 procent fast, at det er Costa Rica, som den 13. eller 14. juni får æren af at møde Joe Bell og New Zealand. Den mellemamerikanske nation møder natten til torsdag USA i sin sidste kvalifikationskamp, og her skal der på det nærmest mirakler til, for at Costa Rica bliver firer i stedet for femmer – eksempelvis en 7-0-sejr over USA.