Dansk Fodbold

Eriksen gør det vanskeligt for Mathias Jensen: Ikke hans skyld

Der er ikke mange negative ting at sige om Christian Eriksens comeback til både klub- og landsholdsfodbold, men skulle der alligevel være en, der ikke er helt tilfreds med situationen, kunne det være Mathias Jensen. Sådan forholder det sig bare ikke.

Christian Eriksen Mathias Jensen
Foto: John Sibley/Reuters/Ritzau Scanpix

Allerede inden Christian Eriksens comeback til fodboldverdenen var han en konkurrent til Mathias Jensen på det danske landshold.

Fra debuten i oktober 2020 var det godt nok blevet til seks kampe på det danske A-landshold for den tidligere FC Nordsjælland-profil, der blev sat ind som erstatning for Christian Eriksen i den dramatiske EM-kamp mod Finland.

Efterfølgende blev det til spilletid i samtlige EM-kampe for Jensen, der også har fået tre landskampe efter EM, men nu er Christian Eriksen tilbage, og det kan betyde færre minutter til Mathias Jensen på både klub- og landshold.

– Det skærper bare konkurrencen, og sådan skal det være på dette niveau. Det er op til mig at vise, at der er plads til os begge. Både på landsholdet og i Brentford. Det er ikke Christians skyld, at det er blevet til færre minutter, end jeg havde håbet på. Jeg har manglet lidt kontinuitet, lyder det sympatisk fra Mathias Jensen ifølge Ekstra Bladet.

Indtil videre er det blevet til syv kampe sammen for de to midtbanespillere, og her er kun én af dem kommet på klubholdet Brentford, hvor de to danskere var på banen sammen i ni minutter. Det var i kampen mod Burnley den 12. marts.

Klubkammerat om Eriksen-rolle: Ligesom Football Manager

Til gengæld er der positive nyheder for både landstræner Kasper Hjulmand og Brentford-manager Thomas Frank. I de syv kampe, hvor Eriksen og Jensen har været på banen samtidig er det således blevet til seks sejre og et pointgennemsnit på 2,57 point per kamp. Kun 4-2-nederlaget til Belgien i Nations League i november 2020 har ikke givet fuld pointmæssigt udbytte.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P