International Fodbold

Salah fik lille hævn over Mané i VM-kvalifikationen

Egypten tog fredag aften en smal sejr i den første af to opgør mod Senegal. De to opgørs samlede vinder får en billet til efterårets VM-slutrunde.

Egypten Senegal VM kvalifikation Mohamed Salah Sadio Mané
Foto: Khaled Desouki/AFP/Ritzau Scanpix

Hverken Egypten eller Senegal har spillet landskampe, siden African Cup of Nations-finalen først i februar.

Den kamp endte som bekendt med en senegalesisk guldmedalje, da Sadio Mané og kompagni slog Mohamed Salah og Egypten i straffesparkskonkurrence, men fredag aften fik nordafrikanerne en lille revanche, da de vandt 1-0 i VM-kvalifikationen.

Både Egypten og Senegal havde uden problemer vundet sine indledende kvalifikationsgrupper, og der har næppe været store smil i nogen af landene, da de blev parret i et af de fem afrikanske dobbeltopgør om samlet fem VM-billetter.

Første opgør stod fredag aften på Cairo International Stadium i den egyptiske hovedstad, og her fik hjemmeholdet lidt af en drømmestart.

Der var nemlig knapt spillet fire minutter, før Mohamed Salah fik fremtvunget et føringsmål. Liverpool-stjernen modtog bolden på kanten af det lille felt, men Chelsea-målmand Edouard Mendy var hurtigt ude af sit mål, og med en flot redning fik han sendt Salahs afslutning op på overliggeren.

Faren var dog ikke drevet over for gæsterne, for bolden sprang fra undersiden af overliggeren og ned på knæet af uheldige Saliou Ciss og videre ind i det tomme målnet, og dermed tegnede Ciss sig for voldsomt uheldigt selvmål.

Flere mål blev det ikke til i den ellers meget jævnbyrdige kamp, og dermed har Egypten et fint udgangspunkt forud for returopgøret.

Returopgøret mellem de to hold skal spilles på tirsdag, hvor Stade Me Abdoulaye Wade i Diamniadio lægger græs til det, der næsten kun kan blive et dramatisk og højintens opgør.

Afrikansk VM-kvalifikation – tredje runde:

Congo 1-1 Marokko
Cameroun 0-1 Algeriet
Mali 0-1 Tunesien
Egypten 1-0 Senegal
Ghana 0-0 Nigeria

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P