International Fodbold

Martinez om Belgiens fire år på toppen: Enorm bedrift

Da 2021 blev til 2022 var Belgien for fjerde år i træk øverst på FIFAs landsholds-verdensrangliste. Nu er de dog begyndt at stile efter andre og vigtigere ting på det belgiske landshold.

Roberto Martinez Belgiens landshold FIFA verdensrangliste
Foto: Christof Stache/Reuters/Ritzau Scanpix

Belgien har for længst sikret sig adgang til efterårets VM-slutrunde, og Roberto Martinez’ tropper går ind til turneringen som en af de absolutte favoritter.

Sådan bør det også være, når man for fjerde år i træk – og i øvrigt uden afbrydelse – ligger øverst på FIFA’s verdensrangliste for landshold, men faktisk var det i sig selv en målsætning for landet tidligere.

– Efter VM i 2018 var det et reelt mål at blive nummer et i verden, for det er en måde at måle et landsholds niveau. At være nummer et i fire år er en enorm bedrift, når man ser på landets størrelse, og kun to landshold – Brasiliens og Spaniens – har haft længere perioder (som nummer et, red.), siger den belgiske landstræner Roberto Martinez ifølge The Independent.

Selvom Spanien rigtigt nok var nummer ét fra 2008 til 2013, så blev de undervejs afbrudt på toppen kortvarigt af både Brasilien og Holland. Brasilien var derimod uafbrudt i spidsen i syv år fra 1995 til 2001, inde Frankrig snuppede æren i 2002 for blot at aflevere den tilbage til Brasilien for de kommende fem år.

Belgien overtog pladsen på toppen sidst i 2018, og nu betyder den pludselig mindre for ’De Rode Duivels’.

– Nu er det ikke længere et mål. Det ville være meget uansvarligt at koncentrere sig om det. Vi har større mål, som blandt andet er at udvikle truppen og forsøge at arbejde og forberede os så godt som muligt til VM, lyder det fra Martinez.

Eden Hazard skal under kniven

Hvis man ser bort fra OL-guldmedaljen på hjemmebane i Antwerpen i 1920, har Belgien trods en flot fodboldhistorik aldrig vundet en stor international turnering. De fik bronze ved VM for fire år siden, ligesom det er blevet til EM-bronze og EM-sølv i henholdsvis 1972 og 1980.

Belgien står overfor to venskabskampe i de kommende dage, hvor de først møder Irland og siden Burkina Faso. Roberto Martinez har til de to kampe set mere eller mindre bort fra alle sine største stjerne, og ingen i den belgiske trup har således over 50 A-landskampe på cv’et. Mest erfaren er Leicester Youri Tielemands samt Crystal Palaces Christian Benteke, der har spillet henholdsvis 47 og 43 landskampe.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P