International Fodbold

Rusland bekræfter: Vil ansøge om EM-værtsskab i 2028 og 2032

Det russiske fodboldforbund har onsdag bekræftet, at de vil sende et bud til UEFA på EM-værtsskabet i 2028 og 2032 til trods for nationens verserende krig i Ukraine.

Rusland værtsland EM-slutrunde
Foto: Damir Sagolj/Reuters/Ritzau Scanpix

Opdateret: UEFA har nu bekræftet, at Rusland har ansøgt om værtsskab til enten EM-slutrunden i 2028 eller 2032. Først i september 2023 bliver værtsnationerne til de to slutrunder offentliggjort.

Umiddelbart er det samlede bud fra Storbritannien og Irland eller alternativt buddet fra Tyrkiet formentlig at betragte som favoritter, men nu melder en ganske kontroversiel bejler sig på banen til EM-værtsskabet i både 2028 og 2032.

Det er nemlig det russiske fodboldforbund, der onsdag bekræfter, at de kommer til at sende en ansøgning i retning mod UEFA.

Ruslands klubber og landshold er i øjeblikket udelukket fra international fodbold af både FIFA og UEFA i en sag, der lige nu ligger på bordet hos sportsdomstolen CAS, efter det russiske fodboldforbund har appelleret beslutningen.

Det har dog ikke stoppet forbundets eksekutivkomite fra at give grønt lys til forbundets ansøgning, som skulle være UEFA i hænde senest i dag.

På onsdagens ordinære møde i eksekutivkomiteen blev det således besluttet:

– At støtte beslutningen om at vise interesse i værtsskabet for Europamesterskaberne i 2028 eller 2032 i Rusland, det fremgår af det russiske fodboldforbunds hjemmeside.

Offcielt: CAS dømmer mod Rusland

Ansøgningsfristen er onsdag klokken 18 dansk tid, hvorefter det forventes, at UEFA vil komme med en udmelding vedrørende de potentielle værtsnationer.

Deadline for ansøgning om værtsskab var onsdag for både slutrunden i 2028 og 2032, og Rusland skulle altså have søgt om værtsskabet til begge slutrunder.

Det samme har Tyrkiet, mens Storbritannien og Irland har kun budt på slutrunden i 2028. Italien har meldt sin interesse i slutrunden i 2032. Først i september 2023 bliver det endeligt besluttet, hvilke lande, der får tildelt værtsskabet.

Rusland var værter for VM-slutrunde i 2018.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P