LaLiga

Barca-chef ovenpå vinterens transfers: De er klar til at tabe penge for at være her

'Barca er en speciel klub - spillerne er klar til at tabe penge for at være her' Sådan lyder ordene fra Jordi Cruyff, der er ovenud tilfreds med vinterens signings.

Pierre-Emerick Aubameyang
Foto: Albert Gea/Reuters/Ritzau Scanpix.

FC Barcelona vandt søndag aften 4-0 i ærkerivalernes hule. Sejren på Santiago Bernabeu har været en foreløbig kulmination for et hastigt forbedrende Barca-mandskab, men det har været en hård kamp at komme dertil.

Klubben har været hårdt ramt økonomisk, og Financial Fair Play har gjort det svært at agere på transfermarkedet. Jordi Cruyff er en del af den sportslige ledelse hos catalanerne, og han har bemærket en velvillighed fra vinterens fire signings med tanke på klubbens situation.

– På grund af Financial Fair Play og den økonomiske situation, så kræver det, at spillerne har lyst til at komme her. De ved, at de kan tjene mere andetsteds og alle fire signings har givet sig, så vi kunne have råd til dem, siger Cruyff og fortsætter.

– Det må man anerkende. Barcelona er stadig en speciel klub – en klub hvor spillere er klar til at tabe penge for at repræsentere, siger Jordi Cruyff til The Guardian.

Dani Alves får den laveste løn, som LaLiga tillader, mens forhandlingerne med Aubameyang blev til et simpelt regnestykke for gaboneseren.

– Hvis det er, hvad I kan betale, så er det, det jeg må tjene, fortæller Cruyff om Aubameyangs situation.

Medie: Barca forbedrer ikke kontrakttilbud til profil

Den farlige angriber kom til klubben efter lang tids forhandling. Det blev ikke til et lejeophold eller en købsaftale, da Arsenal gav efter og fritstillede Aubameyang på transfervinduets sidste dag. Det var dog ikke nemt for catalanerne.

– At være afhængig af tredjeparter på deadline day er hårdt. En fritstilling er også langt mere kompliceret end en simpel låneaftale, hvor man siger ‘det finder vi ud af til sommer’. Man venter og er nervøs, vinduet lukker, og du kan ikke lede efter alternativer, siger Cruyff og fortsætter.

– Alle vil have en målscorer. Skæbnen var med os, og vi var lettede. Der kommer et kollektivt lettelsens suk, når tingene lykkes, fortæller Cruyff.

Journalist: Barca har første sommerindkøb på plads

Det lykkedes i sidste ende, og Aubameyang har vist sig som en målræv. Siden skiftet i slutningen af januar har gaboneseren nettet ni gange for FC Barcelona.

Udover Aubameyang og Dani Alves kom Ferran Torres og Adama Traore til klubben i vinterens transfervindue.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P