Premier League

Borgmestre med fælles brev: Flyt FA Cup-semifinale fra Wembley

Manchester City og Liverpool har trukket hinanden i FA Cuppens semifinale, men nu vil de to byers borgmestre have kampen flyttet fra ikoniske Wembley, og det er der en ganske god grund til.

Liverpool Manchester City borgmestre FA Cup semifinale
Foto: Peter Powell/Reuters/Ritzau Scanpix

Manchester City og Liverpool kæmper i øjeblikket om mesterskabet i England, men i weekenden den 16.-17. april, skal de også kæmpe om en plads i FA Cup-finalen.

Det er nemlig i den weekend, de to hold mødes i turneringens semifinale, men står det til borgmestrene i de to byer, så bliver semifinalen flyttet fra London og Wembley til et stadion tættere på begge hold.

Fra den 15. til den 18. april skal der nemlig forgår ingeniørarbejde på de britiske jernbaner, og det betyder, at der i det tidsrum ikke vil være tog til hovedstaden fra hverken Liverpool eller Manchester. Det har nu fået de to borgmestre til i et fælles brev til det engelske fodboldforbund at kræve kampen flyttet.

– Uden hurtige og direkte tog vil mange være nødsaget til enten at køre, flyve, lave overdrevet komplicerede togture eller bestille overnatninger. Når man indregner de stigende benzinpriser, står det klart, at fans fra begge klubber til disse kampe vil stå overfor overdrevne merudgifter og besvær, og det er før man begynder at medregne miljømæssige omkostninger, lyder det i brevet ifølge BBC.

– Det seneste år har vi hørt sloganet ’fodbold er ingenting uden fans’ mange gange. Hvis beslutningen ikke ændres, og folk enten ikke har råd eller af andre årsager ikke har mulighed for at komme til denne kamp, vil de ord være meningsløse for mange, lyder det videre.

Den anden FA Cup-semifinale står mellem Chelsea og Crystal Palace, og da begge disse klubber er hjemmehørende i London, vil den semifinale ikke have samme problemstilling. De to borgmestre har da også en løsning klar.

FA Cup: Liverpool måtte grave dybt i værktøjskassen mod heroiske Nottingham

– Vi mener, at den mest åbenlyse løsning vil være at flyve kampen til et mere tilgængeligt satdion, og vi tilbyder at arbejde konstruktivt sammen med jer, for at få det til at ske.

Hverken Liverpools hjemmebane Anfield eller Manchester Citys ditto Etihad virker umiddelbart som en løsning, da det vil give det hjemmehørende mandskab en hjemmebanefordel, som netop er grunden til, at semifinalerne spilles på Wembley.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P