3F Superligaen

Født i Ikast: Der er ikke noget FCM i mig

Silkeborg tager søndag imod FC Midtjylland i superligagrundspillets sidste kampe, og selvom det er en kamp mod barndomsklubben fra hans hjemby, så er der ikke noget FCM tilbage i forsvarskrumtappen Tobias Salquist.

Tobias Salquist Silkeborg FC Midtjylland
Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Han er født i Ikast, og dermed kan der ikke være mere en højst 3 kilometer til FC Midtjyllands træningsanlæg fra barndomshjemmet.

Silkeborgs forsvarsgeneral Tobias Salquist har da også selv en fortid på FC Midtjyllands akademi, inden han tog turen de 30 kilometer mod øst til Silkeborg, men det betyder ikke, at der er en rest af FC Midtjylland tilbage i den 26-årige forsvarsspiller.

– Nej. Overhovedet ikke. Der er ikke noget FCM i mig. Når folk spørger, hvor jeg er fra, svarer jeg Silkeborg, fordi jeg har boet her i så mange år. Men det er ikke noget had til FC Midtjylland. Jeg har et normalt forhold til klubben, siger Salquist til Herning Folkeblad.

Turen fra FC Midtjyllands ungdomsafdeling til Silkeborg IF’s ditto kom helt tilbage i 2011, og efter først et lejeophold hos islandske Fjölnir og siden udlandsophold i belgiske Waasland-Beveren og norske Lillestrøm, gik turen i sensommeren 2020 tilbage til Danmark og Hobro IK.

Her blev det dog kun til en halv sæson, inden hjerteklubben Silkeborg IF igen bød sig til.

Tobias Salquist har i alt spillet 88 kampe for Silkeborg IF, og i indeværende sæson er det blevet til fuld spilletid i samtlige sæsonens første 21 kampe på nær én, hvor det kun blev til 86 minutter.

Det gør Tobias Salquist til den markspiller, der har spillet femteflest minutter i Superligaen i indeværende sæson.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P