Bundstriden åbnes: Vejlensisk sejr i trænerdebut – SønderjyskE får tre på stribe

Ivan Prelec fik søndag eftermiddag sin debut i Vejles trænersæde, og han fik en flyvende start på tiden i Nørreskoven.

Ivan Prelec (VB træner) havde debut for VB. Superligakampen mellem Vejle Boldklub og OB, i Vejle søndag den 20. marts 2022.. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)

Vejle tog søndag eftermiddag en vigtig sejr, da OB blev sendt hjem med 2-0 i baggagen.

Ivan Prelec stod for første gang på sidelinjen hos det trængte Vejle-mandskab, der tidligere på ugen sagde farvel til Peter Sørensen.

Det sendte vejlenserne på deres tredje træner i denne sæson, og denne gang ser det ud til, at de har fundet guldet. Tre gange i løbet af første halvleg blafrede nettet i OBs ende.

Ny Vejle-chef: Ikke tidspunktet at komme med en masse store ord

Allerede fem minutter inde i kampen sendte Vejles albanske angriber Arbnor Mucolli hjemmeholdet i front. Målet faldt efter en fantastisk stikning fra franske Mouhamadou Drammeh, som sendte angriberen helt alene igennem mod OB-målmand Bernat. En kynisk afslutning listede sig ind.

En halv time senere fik Vejle nettet til at blafre endnu engang, men efter en VAR-gennemgang kunne målet korrekt annulleres for offside. Vejlenserne var dog ikke færdige med det offensive festfyrværkeri.

Kort før pausen fandt en dødbold vejen ind i OB-feltet. Efter flere fejlede clearinger endte bolden hos Miiko Albornoz, der køligt tæmmede bolden med brystet og flugtede bolden ind til 2-0.

Efter pausen fik OB etableret et pres, men der faldt ikke flere mål i Nørreskoven og Vejle tager en vital sejr i jagten på overlevelse.

SønderjyskE kæmper ligeledes for overlevelse, og søndag eftermiddag kom Randers på besøg i det SønderjyskE. Her blev det tre uafgjorte på stribe for sønderjyderne, der har udtalt, at de ikke gider at spille uafgjort, men at der er brug for sejre.

Stefan Gartenmann sendte ellers SønderjyskE i front på et fantastisk saksespark, men blot tre minutter senere havde Stephen Odey bragt balance i regnskabet med 1-1. Det blev også kampens slutresultat og SønderjyskE halter fortsat efter i jagten på overlevelse.

Ny strategi i SønderjyskE: Sigter efter Europa

Vejle har fem point til den rigtige side af stregen, mens SønderjyskE har hele otte point op til FC Nordsjælland på 10. pladsen.