Barca reddede skindet med belejring i tyrkisk heksekedel

FC Barcelona skrantede i en halv time, men da Galatasaray havde bragt sig i front, skruede Xavis tropper op for tempoet og sikrede sig en kvartfinaleplads.

de Jong og Aubameyang jubler

Galatasaray og Victor Nelsson var torsdag aften værter for returkampen i Europa Leagues ottendedelsfinale mod FC Barcelona. Her kom hjemmeholdet bedst fra start, men Nelsson og co. kunne ikke holde en velsmurt Barca-maskine fra kvartfinalen.

I det første opgør havde ingen af holdene formået at score, og i kampens begyndelse var det to nervøse mandskaber, der betrådte grønsværen. Målt på boldbesiddelse førte Barca 70-30, men gæsterne formåede ikke at skabe store chancer.

I den anden ende skete der heller ikke noget i åbent spil. Efter knap en halv times spil lykkedes det dog Nelssons forsvarskollega Marcao at kaste sig ind i et indlæg fra hjørnespark.

Marcao kom lige akkurat foran Ferran Torres, og med pandebrasken sendte han tyrkerne på kvartfinalekurs. Det blev et wakeup-call for FC Barcelona, der efterfølgende overtog kampen.

Med tålmodigt pasningsspil pressede catalonierne langsomt hjemmeholdet i bund, og efter ti minutters dominans gav det pote. Pedri var pludseligt helt fri i feltet. Den unge spanier afdriblede en forsvarer og bragte Barca på omgangshøjde.

Efter pausen fortsatte belejringen af den tyrkiske banehalvdel, og blot fem minutter inde fik Barca udbytte af sit pres. Bolden hoppede rundt i det tyrkiske felt, før Frenkie de Jong med stort overblik fandt Pierre-Emerick Aubameyang, som fra kort afstand fuldendte comebacket.

På trods af føringen stillede gæsterne sig ikke tilfredse, og det tålmodige spil på tyrkernes banehalvdel fortsatte. En kompakt defensiv med Victor Nelsson fik dog sat en prop i målscoringen, hvilket nok har imponeret talentspejderne på lægterne. I kampens afslutning rakte tilskuernes tålmodighed ikke længere.

Dansk storskifte lurer: Talentspejdere på plads til brag

Jordi Alba brugte lang tid på at afvikle et indkast, og pludselig blev spanieren overhældt med genstande fra de frustrerede tilskuere. Drikkevarer, mindre genstande og andre ting blev kastet på banen. Det hjalp dog ikke Gala-spillerne.

I dommerens tillægstid var hjemmeholdet tættere på at indkassere 3-1-målet end at udligne Barcas føring. Derfor blev det ikke til mere for Nelsson og co., der nu er færdige med deres europæiske eventyr.

Med 2-1 sejren spiller Xavi og FC Barcelona sig videre til Europa League-kvartfinalen, mens Galatasaray kan fokusere på den tyrkiske liga. Der trækkes lod til kvartfinalerne fredag eftermiddag.