Dansk Fodbold

Jesper Sørensen om mulig dansk-engelsk debutant: Han er meget beæret

U21-landstræner Jesper Sørensen har udtaget dansk-engelske Matt O’Riley til U21-landsholdets vigtige EM-kvalifikationskamp mod Belgien den 29. marts. O’Riley, hvis mødrene ophav er dansk, er beæret over at få lov at repræsentere det danske landshold.

Foto: Celtic FC

Han er født og opvokset i England, han har udelukkende spillet for engelske klubber, og han har tidligere været inde over det engelske U16-landshold.

Ikke desto mindre vil 21-årige Matt O’Riley været at finde i Herning, når det danske U21-landshold den 29. marts skal spille den enormt vigtige landskamp mod topholdet i Gruppe I – Belgien.

Det kunne U21-landstræner Jesper Sørensen tirsdag fortælle, da han offentliggjorde sin trup til kampen.

– Han var meget beæret over at kunne få mulighed for at spille på det danske landshold, men det var også vigtigt for mig at få ham fortalt, at han skulle tænke sig rigtig godt om; Matthew kan spille og repræsentere både Danmark og England. Det er vigtigt for ham, at han gør op med sig selv, hvad han gerne vil, lød tirsdagens pressemøde fra Jesper Sørensen.

Matt O’Rileys far er englænder, mens hans mor er dansker, og siden januar har han spillet i den skotske storklub Celtic, hvortil han skiftede fra engelske MK Dons.

– Han har tidligere været med omkring en U16-træningslejr i Danmark og omkring venskabskampe for det engelske U17-landshold. Vi har fulgt Matthew, og jeg har været ovre at besøge ham i Glasgow og snakket med ham, og han var meget glad for vores møde.

Celtic-spiller udtaget for U21-landsholdet

– Jeg skal ikke tale på Matthews vegne, men han har i hvert fald meldt sig til rådighed for at spille for Danmark, og det glæder han sig rigtig meget til, lød det afslutningsvis fra Jesper Sørensen.

Danmark er hele ni point efter Belgien i kampen om førstepladsen i EM-kvalifikationens Gruppe I, men belgierne har spillet to kampe mere end Danmark, som kun har spillet fire kampe mod belgiernes seks, og således har Jesper Sørensens tropper fortsat kvalifikationen i egne hænder.

Danmark tabte det første møde mellem de to lande 1-0 på Den Dreef i den belgiske by Heverlee i oktober sidste år.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P