3F Superligaen

Superligaens største midtbanespiller i historien er kåret: Se hvem her!

En jury bestående af 38 fodboldeksperter har kåret Superligaens største midtbanespiller gennem tiden, og vinderen af den fine titel blev Jesper Grønkjær.

FC København træning i London den 15. marts, Jesper Grønkjær tilbage på Stamford Brigde. Onsdag spiller FCK returkamp i Champions League, ottendedelsfinale mod Chelsea. (Foto: LISELOTTE SABROE/Scanpix 2011)

TV3 Sport har samlet en jury med 38 medlemmer, der består af de fremmeste fodboldeksperter i Danmark. De har fået opgaven at kåre den bedste målmand, forsvarsspiller, midtbanespiller, angriber og cheftræner gennem tiden i Superligaen.

Tidligere har Lars Høgh, Per Nielsen og Ståle Solbakken taget priser i deres respektive kategorier, og søndag aften var turen kommet til midtbanespillerne.

Her valgte den 38 mand store jury at pege på tidligere AaB- og FCK-spiller Jesper Grønkjær som den største i historien.

Grønkjær fik debut i 1995 for AaB inden turen gik til det store udland. Her gik turen forbi Ajax, Chelsea, Birmingham, Atletico Madrid og Stuttgart, før det igen hed dansk fodbold.

I 2006 vendte den store stjerne Jesper Grønkjær hjem til Danmark, men denne gang hos F.C. København. Her nåede han at vinde fire danske mesterskaber, før karrieren blev indstillet i 2011.

Superligaens største træner er kåret: Ståle Solbakken løber med hæderen

Thyboens tidligere træner i F.C. København, Ståle Solbakken, var svært imponeret over landsholdsspillerens evner, da han vendte tilbage til Superligaen.

– En kraft, en acceleration og en teknik, som nok er den bedste, vi har set i Superligaen, siger Ståle Solbakken og fortsætter.

Superligaens største forsvarsspiller gennem tiden er kåret: Se hvem her

– Han slækkede nogen gange på koncentrationen på udebane i Horsens. Måske det havde været bedre at spille med en anden spiller i lige netop den kamp, slutter Ståle Solbakken kækt om sin tidligere stjernespiller.

Også fra FC Midtjylland lagde man mærke til, at en stjerne var vendt hjem til Superligaen. Claus Steinlein frygtede, når hans midtjyder skulle op mod FCK og Grønkjær.

– Han var alt, alt, alt for god til Superligaen. Man troede ikke, at han kom hjem. Det var en international stjerne, der kom til Superligaen. Nu havde Don Ø gjort det igen, siger Claus Steinlein.

Superligaens bedste keeper gennem tiden: Fortjent hyldest til målmandslegende

Grønkjær modtog til kåringen 10.000 kroner, som han valgte at donere til amatørafdelingen i ungdomsklubben Thisted FC.

Thomas Delaney snuppede tredjepladsen. Frederiksbergeren vandt fem danske mesterskaber i tiden hos FCK, og har siden bevæget sig ud i Europa til Werder Bremen, Dortmund inden han i sommer skiftede til Sevilla.

På andenpladsen kunne man finde Kim Vilfort, der ligeledes vandt mesterskaber på stribe. Vilfort vandt den bedste danske række syv gange med Brøndby i løbet af 80’erne og 90’erne. Han blev årets danske fodboldspiller i 1991, og slutteligt blev det til en titel som europamester i 1992.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P