Friis fik gylden AaB-start: Indskifter sikrede comeback-sejr i Odense

OB og AaB tørnede mandag aften sammen, og der skulle ikke gå lang tid før Lars Friis' mandskab kom i front. Senere blev det en Lars Friis-indskiftning som afgjorde kampen.

Superliga 21. spillerunde Odense Boldklub mod Aab mandag den 14 marts 2022

Lars Friis fik en vaskeægte ilddåb som AaB-træner, da målscoringen startede allerede efter tre minutter. To føringsskift senere havde Lars Friis fået den perfekte debut, da indskiftede Kasper Kusk afgjorde kampen.

Kasper Høegh åbnede målscoringen, da han sparkede hårdt mod OB-målet efter tre minutter. Her burde Bernat have holdt bolden ude af målet, men handskerne greb ikke fat, og bolden smuttede ind.

Lykken varede dog ikke ved for Lars Friis, der ti minutter senere kunne se Islam Jebali bringe balance i regnskabet, da tuneseren med en liggende halvflugter tordnede bolden ind bag Jacob Rinne.

Kort efter pausen bragte Max Fenger i Michael Laudrup-stil OB på sejrskurs.

Den 20-årige OB-spiller fik bolden på kanten af det lille felt og afventede flot, at en AaB’er kom flyvende forbi i en glidende tackling.

Max Fenger lagde køligt bolden i kassen, og Superligaens nummer ni var tæt på en sejr mod Superligaens nummer fire.

Lars Friis havde dog et es i ærmet. Han havde tidligere byttet skadede Kasper Høegh ud med Kasper Kusk, og Kasper-byttet havde den ønskede effekt.

Lars Friis inden første kamp som AaB-træner: Vi skal vinde medaljer

Efter en times spil leverede Kasper Kusk en sukkerbal til Milan Makaric, der skulle anstrenge sig, hvis han ville sende sit hovedstød forbi mål. Serberen eksekverede sikkert og bragte igen balance i regnskabet.

Ti minutter senere lurede Kasper Kusk på en omstilling, da en hoppende bold kom mod Nicholas Mickelson i OB-forsvaret. Kusk var hurtigst og pludselig var han helt fri igennem mod OB-målmand HC Bernat.

Han lagde med stort overskud bolden under den fremadstormende keeper, og AaB var på 3-2 og sejrskurs. Kusk fejrede målet med bolden under trøjen og en tommelfinger i munden – en hyldest til barnet, som Kusk venter sammen med sin kone.

Et sidste OB-pres blev lagt mod gæsterne fra Aalborg, men flere flotte Jacob Rinne-redninger sikrede en perfekt Lars Friis-debut. 3-2 i Odense.