3F Superligaen

Brøndby jagtede rekord men måtte nøjes med andenplads

Brøndby havde vundet ni kampe i streg i Superligaen, men søndag blev sejrsstimen stoppet af AGF. Stimen var dog nok til at sikre Brøndby-holdet en delt andeplads på listen over flest superliga-sejre i træk.

Brøndby superliga rekord
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Da Brøndby den 17. oktober slog Vejle med 3-2-sejr, havde selv de mest inkarnerede fans næppe regnet med, at sejrsstimen ville løbe i ni kampe.

Søndag satte AGF dog en stopper for stimen, og dermed står Brøndby tilbage med ni superligasejre i træk, og den imponerende bedrift er nok til en andeplads på listen over flest superligasejre i træk.

Andenpladsen deler det nuværende Brøndby-hold med F.C. Københavns hold fra 12/13 samt 16/17-sæsonen og klubbens eget hold fra 17/18-sæsonen, som ligeledes satte ni sejre i Superligaen sammen.

Rekorden lyder dog på 12 sejre i træk, men hos Brøndby kan de glæde sig over, at det også er den blå-gule klub, der sidder på den rekord. Over en periode på 182 dage satte Brøndby-holdet anno 97/98 nemlig en stime på 12 superligasejre i træk sammen i en sæson, som Brøndby også endte med at vinde ganske suverænt med 76 point – og 13 point ned til Silkeborg på andenpladsen.

Selvom stimen af sejre altså sluttede søndag, så holdt Brøndby gang i stimen med ubesejrede kampe, og klubben er nu oppe på 12 superligakampe i streg uden nederlag, siden de den 19. september tabte 1-0 til SønderjyskE.

Intens kamp gav pointdeling mellem Brøndby og AGF

Det vil dog kræve noget ganske ekstraordinært, hvis Brøndby skal overtage netop den rekord, og her er det ikke et af tidligere års Brøndby-hold, der sidder på rekorden men derimod ærkerivalerne fra F.C. København. I 2016-2017 lykkedes det nemlig F.C. København at sætte en stime på 35 superligakampe uden nederlag sammen.

Med 0-1-sejren over FC Midtjylland søndag aften er det også F.C. København, der lige nu har de bedste forudsætninger for at slå Brøndbys sejrsrekord fra 97/98-sæsonen. Sejren i Herning var nemlig F.C. Københavns femte sejr i træk i Superligaen.

Brøndby har under alle omstændigheder muligheden for selv at forpurre det rekordforsøg for F.C. København, når de mødes i det kommende mesterskabsspil, som begge hold har sikret sig adgang til.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P