Vanvidsafslutning da FCK stjal sejren mod FC Midtjylland

Der var stort set fløjtet af i søndagens topkamp, men i overtiden dummede FC Midtjylland-målmand Elias Olafsson sig og forærede københavnerne sejren.

FC Midtjylland FCK Superliga

De første ti minutter af søndagens absolutte topkamp i Superligaen mellem FC Midtjylland og F.C. København leverede både drama og intensitet.

Desværre var det kun intensiteten, der holdt kampen igennem, for selvom tre point ville være monumentale for begge mandskaber, skulle kampen dybt ind i overtiden for at finde sin afgørelse, da Khouma Babacar med kampens eneste mål sendte de tre point til København efter en kæmpe fejl af målmand Elias Olafsson.

Allerede fra kampens start stod det klart for enhver, at der var særdeles vigtige point på spil. Der var således kun gået fem minutter, da FC Midtjyllands Charles og F.C. Københavns Denis Vavro stødte sammen. Den langsomme gengivelse viste en situation, hvor begge spillere skulle være glade for ikke at blive smidt ud.

Charles gik alt for hårdt ind i duellen og med albuen forrest, og efter sammenstødet svingede Vavro hånden op i hovedet på Charles, der gik i jorden. Dagens dommer, Mads Kristoffersen, valgte dog lidt uforståeligt at undlade kort til nogen af de to involverede spillere, som begge lod til at være tilfredse med den beslutning. Så var scenen ligesom sat.

Kort efter viste endnu en brasilianer, nemlig FC Midtjyllands Junior Brumado, at han havde forstået Bo Henriksens peptalk inden kampen, og igen var Danis Vavro impliceret. Den store brasilianer sendte med stor kraft FCK-forsvareren ud i bandereklamerne, og denne gang følte dommeren sig nødsaget til at give Brumado et gult kort.

På det efterfølgende frispark sendte Pep Biel bolden mod FC Midtjylland-feltet, hvor bolden efter lidt klumpspil endte for fødderne af Roony Bardghji, som ikke var sen til at sende bolden i nettet. 0-1 til gæsterne men med store protester fra hjemmeholdet, som viste sig at have en sag.

Pione Sisto valgte FCM til trods for tilbud om kæmpe-løn i FCK

Pep Biels indlæg havde nemlig ramt dommer Mads Kristoffer Kristoffersen, som efter en melding fra VAR-rummet var nødt til at annullere scoringen og tildele F.C. København et dommerkast.

Mens gæsterne havde siddet på første halvdel af første halvleg ændrede billedet sig mod slutningen af halvlegen, og særligt fem minutter før pausen var hjemmeholdet tæt på, men hverken Junior Brumado, Joel Andersson eller Gustav Isaksen kunne komme til en afslutning.

Anden halvleg startede med et lidt omvendt fortegn, for selvom FC Midtjylland havde været nødt til at skifte anfører Erik Sviatchenko ud, var det dem, der satte sig på kampen, og specielt Evander havde en pæn mulighed, som dog blev sendt langt over mål.

FCM: Har mundtlig aftale med Dreyer

Kort efter appellerede hjemmeholdets fans for straffespark til Gustav Isaksen, men dommeren vurderede, at berøringen fra Kevin Diks var for lille til at koste et straffespark. I stedet slog gæsterne kontra, og så var det kun en blokering fra Henrik Dalsgaard, der forhindrede Pep Biel i at blive kampens første målscorer.

Som kampen skred frem så begge hold mere og mere ud til at være tilfredse med det ene point, selvom både Pep Biel og Pione Sisto testede målmændene i hver sin ende af banen.

I kampens overtid skulle Evander ret beset have sørget for, at alle tre point blev på den jyske hede, da Denis Vavro dummede sig i en direkte duel mod Paulinho. Paulinho fandt sin landsmand Evander foran målet, men en heroisk redning fra Nicolai Boilesen reddede den slovakiske forsvarsspiller.

Ny FCK-stjerne sprængfyldt med selvtillid: Jeg er ikke komplet – men det er jeg

I stedet var det københavnerne, der løb med alle tre point, da FCM-målmand Elias Olafsson helt upresset sendte bolden ud i fødderne på Isak Johannesen.

I første omgang så islændingen egentlig ud til at misbruge det store tilbud, men ind fra siden kom Khouma Babacar, som efter et misbrugt skudforsøg kunne heade returen ind bag den islandske målmand.

FC Midtjylland nåede dårligt at sætte gang i spillet, før kampen var fløjtet af, og dermed gik de tre point til Superligaens førerhold fra F.C. København.