Vanvittig europæisk aften med otte mål: FCK klarer uafgjort imod PSV

F.C. København manglede flere profiler imod den hollandske gigant PSV Eindhoven i torsdagens Conference League-opgør, men løverne sikrede sig et flot resultat forud for det omvendte opgør.

F.C. København fik en drømmestart imod PSV Eindhoven. Foto: Scanpix/Ritzau.

Skader, personlige årsager, karantæne og manglende registrering afholdt F.C. København fra at kunne bruge mange af deres nøglespillere i torsdagens Conference League-opgør imod PSV Eindhoven.

Men F.C. København fik ikke desto mindre en drømmestart på opgøret, da 19-årige William Bøving først ramte stolpen for lige bagefter at lave en flot assist til Ísak Bergmann Jóhannesson, der scorede til 0-1 efter bare seks minutters spil.

PL-legende til United: Gå efter denne træner

PSV fik dog ganske hurtigt udlignet i det 21. minut på mål af Cody Gakpo til 1-1, men de københavnske løver kom i den grad stærkt igen. Bare to minutter efter PSV’s scoring, kom Pep Biel på scoringstavlen til 1-2. Kort inden pausefløjtet gjorde Lukas Lerager situationen endnu bedre for FCK, da han stangede bolden i nettet til den noget overraskende pausestilling, 1-3.

PSV reducerede hurtigt til 2-3 kort inde i anden halvleg, og efter et heftigt PSV-pres blev hollænderne tilkendt et straffespark, som målscoreren Cody Gakpo skulle eksekvere. Men FCK-keeperen, Kamil Grabara, valgte den rigtige side og holdt københavnerne i front. Bare otte minutter senere tog Gakpo dog revanche, da han udlignede til stillingen 3-3 i det 70. minut.

Pep Biel modtog bolden på kanten af Eindhovens felt, afdriblede en stopper og afsluttede på kynisk vis til stillingen 3-4.

Det holdt hårdt for den trætte FCK-defensiv i kampens sidste ti minutter, og det udnyttede PSV’s Eran Zahavi, da han scorede til kampens slutresultat 4-4.

Der vanker dermed et ekstremt spændende returopgør på næste torsdag i Parken.