Lindstrøm arkitekt bag tysk overraskelse i Spanien – Smal fransk sejr i Portugal

Jesper Lindstrøm leverede en assist Frankfurts sejr over Real Betis i Europa League, mens Lyon sikrede sig en smal sejr over FC Porto.

Jesper Lindstrøm lavede en assist på målet til 2-1, da Frankfurt mødte Real Betis i Europa League.

På en Champions League-onsdag var der også Europa League på programmet, hvor Eintracht Frankfurt på udebane mødte Real Betis, mens FC Porto tog imod Olympique Lyon. I opgøret i Spanien skulle den tidligere Brøndby IF-spiller Jesper Lindstrøm spille en stor rolle i tyskernes 1-2 sejr.

Real Betis – Eintracht Frankfurt

På Estadio Benito Villamarín i Sevilla skulle Eintracht Frankfurt med danske Jesper Lindstrøm i startopstillingen møde Real Betis i det første af to opgør i Europa League-1/8-finalerne.

Bundesligaklubben kom godt fra start, da kroatiske Filip Kostic kunne bringe Frankfurt i front efter 14 minutter. Lidt over et kvarter senere kunne Nabil Fekir bringe balance i regnskabet, da han scorede til 1-1 for Betis.

Brøndby hjalp serieklub efter Lindstrøm-salg

To minutter senere skulle Jesper Lindstrøm spille en afgørende rolle, da han i det 32. minut lagde op til Daichi Kamadas scoring til 1-2 for Frankfurt.

I starten af anden halvleg kunne det have set endnu bedre ud for bundesligaholdet, da tyskerne fik tildelt et straffespark. Desværre for Lindstrøm og co. brændte columbianske Rafael Borre fra straffesparkspletten.

Flere mål kom der ikke i opgøret, og Frankfurt fik dermed et godt udgangspunkt inden returopgøret i Tyskland den 17. marts.

FC Porto – Olympique Lyon

I Portugal skulle FC Porto hjemme på Estadio do Dragao møde franske Lyon i det første af to opgør i Europa League-1/8-finalerne.

Her bød første halvleg på få afslutninger inden for målrammen, hvilket også resulterede i, at begge mandskaber måtte gå til pause ved stillingen 0-0.

I en anden halvleg kom der dog lidt mere gang i begivenhederne, da Lucas Paqueta kunne bringe Lyon i front med 0-1 efter 59 minutter.

Overraskende: Han er Europas mest effektive målscorer

Fem minutter senere skulle Paqueta endnu engang spille en hovedrolle, da han havde hånd på bolden inde i sit eget målfelt, hvilket resulterede i straffespark til Porto.

Lyons brasilianer kunne dog i sidste ende ånde lettet op, da kampens dommer, Jose Maria Sanchez, efter en VAR-gennemgang annulerede sin kendelse, da der havde været offside i opspillet til hændelsen.

Lyons smalle sejr på 0-1 sikrer franskmændende et godt udgangspunkt inden returopgøret i Frankrig den 17. marts.