International Fodbold

Svenskerne raser efter FIFA-beslutning: Det er helt hen i vejret!

Sveriges fodboldforbund er absolut ikke tilfredse med, at Polen får direkte adgang til playoff-finalen om VM-pladsen.

Soccer Football - UEFA Nations League - League A - Group 3 - Sweden v Portugal - Friends Arena, Stockholm, Sweden September 8, 2020 Referee Danny Makkelie shows a red card to Sweden's Gustav Svensson. TT News Agency/Janerik Henriksson via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. SWEDEN OUT.NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN SWEDEN.

Tirsdag aften fortalte FIFA om deres planer for afviklingen af de afgørende playoff-kampe. I kvalifikations del A har FIFA besluttet, at Rusland udgår, og Polen får direkte adgang til playoff-finalen, mens Sverige og Tjekkiet skal spille om adgangen til finalen.

Generalsekretæren for det svenske fodboldforbund, Håkan Sjöstrand er glad for udelukkelsen af Rusland, men han mener ikke, at den nye struktur er helt rimelig.

– Vi synes, det sportsligt havde været mest fair, hvis Polen fik en ny modstander i sin semifinale. Vi forstår, det er et svært puslespil for FIFA, men alligevel bør princippet om at spille ud fra de samme betingelser gælde, siger generalsekretær Håkan Sjöstrand og fortsætter. 

– Nu har vi fået beskeden, og det forholder vi os til, selvom Polen nu får en fordel i en eventuel finale, slutter Sjöstrand. 

Også den svenske landstræner Janne Andersson er ude med riven efter FIFAs beslutning.

Rusland appellerer udelukkelse fra fodbold – også rettet mod DBU

– FIFA har truffet beslutningen nu, og det er desværre helt hen i vejret, hvis man ser det ud fra et sportsligt perspektiv. Når det så er sagt, er alt vores fokus på at forberede os til kampen mod Tjekkiet. Vi vil til VM, og vi vil gøre alt for at nå dertil, siger Janne Andersson til forbundets hjemmeside.

Sverige spiller mod Tjekkiet 24. marts, og vinderen af denne kamp møder netop Polen i kampen om VM-pladsen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P