3F Superligaen

Officielt: Lars Friis starter i AaB onsdag

Efter længere tids tovtrækkeri er AaB og Viborg FF blevet enige om en aftale, der allerede onsdag sender Lars Friis til den nordjyske klub.

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Lars Friis starter som ny cheftræner i AaB onsdag.

AaB er således blevet enige med Friis’ tidligere klub Viborg FF om en aftale, der sender den 45-årige træner til den nordjyske klub.

Egentlig havde AaB først sikret sig Friis fra den 1. august, men nu er de to klubber altså langt om længe fundet frem til en løsning, som begge parter er tilfreds med.

– Af forskellige årsager har der været tale om et lidt langstrakt forløb, men nu er vi nået frem til en aftale, som alle parter er tilfredse med.

– Som tidligere nævnt får vi med Lars Friis et stærkt lederskab og en person med gode menneskelige egenskaber og værdier, og så er Lars fodboldfagligt særdeles kompetent, hvilket inkluderer dyb indsigt i talentudvikling og en fodboldfilosofi, der matcher vores, og at Lars kan tiltræde nu, er naturligvis den mest optimale løsning for os, siger sportschef i AaB Inge André Olsen.

Lars Friis nåede således kun et enkelt år i Viborg FF, hvor han, efter aftalen med AaB tidligere på året blev officiel, ikke har haft noget med superligatruppens kampe eller træning at gøre.

– Lad mig understrege at jeg har haft en god tid i Viborg F.F. sammen med mange gode mennesker, og jeg har kun positivt at sige om Viborg F.F. som klub.

– Når jeg alligevel har valgt at takke ja til AaB, så er det fordi, der er tale om en storklub, som tilhører toppen af dansk fodbold, og den mulighed og kæmpe udfordring var jeg nødt til at gribe, siger Lars Friis.

Bænket AaB’er: Læner mig op ad min historik

AaB sendte tidligere på vinteren spanske Martí Cifuentes til svenske Hammarby, og siden har de stået uden egentlig cheftræner. Svenske Oscar Hiljemark har sammen med Rasmus Würtz varetaget rollen midlertidigt, men nu får AaB altså en træner med den fornødne trænerlicens.

– Det betyder også noget for mig, at AaB er et sted med sympatiske mennesker, og jeg glæder mig helt vildt til at blive en del af klubben, og de første dage vil jeg bruge på at observere og komme tæt på staben og spillertruppen, så vi hurtigt får et godt samarbejde i gang, lyder det fra Lars Friis.

Utilfreds AaB-profil: Det er håbløst

AaB blev på grund af AGF’s nederlag til FC Nordsjælland mandag sikret en plads i forårets mesterskabsspil, hvor klubben under alle omstændigheder skulle have en træner med UEFA’s Pro Licens – En licens hverken Hiljemark eller Würtz endnu er i besiddelse af.

Hvor meget AaB har betalt Viborg for allerede nu at få Lars Friis til Aalborg, melder klubben ikke noget om.

Lars Friis har fået en kontrakt i den nordjyske klub, der løber til sommeren 2025.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P