International Fodbold

FIFA holder Rusland i jerngreb: Sådan spilles afgørende VM-kvalifikation

Playoffkampene om de sidste VM-pladser har været omgærdet af en vis usikkerhed efter Ruslands invasion af Ukraine. Nu fremlægger FIFA deres plan.

FIFA UEFA Rusland landshold udelukkelse CAS
Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Tidligere tirsdag kom det frem, at Rusland appellerer sin udelukkelse fra international fodbold, men det kan man ikke ligefrem sige, at FIFA forholder sig til.

Nu har forbundet fremlagt en plan for afvikling af playoffkampene, og det bliver uden russisk deltagelse.

Kvalifikationsdelen med Ukraine (Skotland, Wales og Østrig) udsættes til juni, da det på nuværende tidspunkt ikke skønnes muligt at samle et ukrainsk landshold. De første playoff-kampe skulle have været spillet 24. marts.

Wales og Østrig får lov at afgøre deres kamp i marts, mens Ukraine-Skotland udsættes til juni. Det samme bliver playoff-finalen.

I kvalifikationsdel B skulle Rusland have mødt Polen, men 28. februar blev det russiske landshold udelukket fra international fodbold.

Derfor får Polen direkte adgang til playofffinalen, hvor de skal møde vinderen fra kampen mellem Sverige og Tjekkiet i en direkte kamp om en VM-plads.

Officielt: Premier League har brudt TV-kontrakten med Rusland

Som nævnt i artiklens indledning har Rusland appelleret udelukkelsen til den internationale sportsdomstol. Her beder Rusland om, at holdene fortsat kan deltage, mens sagen behandles. CAS melder i de følgende dage ud, om Ruslands ønske bliver opfyldt.

Hvis CAS ender med at dømme i Ruslands favør, så står FIFA i en prekær situation, da Sverige, Tjekkiet og Polen alle har afvist at spille mod Rusland. Hvad Gianni Infantino og FIFA kan finde på i den situation må tiden vise.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P