Fantastisk mål fra dansk fod var forgæves på historisk Lewandowski-aften

Maurits Kjærgaard scorede et drømmemål i 2. halvleg, men Robert Lewandowski var kommet på tværs, og havde reelt afgjort kampen på 11 effektive minutter.

Kjærgaard drømmemål Bayern

RB Salzburg havde tirsdag aften bevæget sig to timer vestpå til returopgøret i Champions Leagues ottendedelsfinaler. Første kamp bød på et flot 1-1 resultat, og Salzburg kunne med rette sætte næsen op efter et stort resultat.

Håber var dog, alt det blev ved.

Robert Lewandowski skulle vise sig at være i hopla, og efter blot 23 minutter havde han reelt afgjort kampen efter at have scoret til 1-0, 2-0 og 3-0. Det var samtidig en Champions League-rekord for hurtigste hattrick i en kamp. Tidligere lød rekorden på 24 minutter – den præstation leverede Marco Simone for AC Milan imod Rosenborg i 1996.

Super-Lewandowski scorede sine to første mål på straffespark, og det tredje blev scoret med mellemgulvet efter stor forvirring i Salzburg-forsvaret. Otte minutter senere blev det også til 4-0 ved Serge Gnabry, og i Salzburg-omklædningsrummet var drømmene nok falmet en smule i pausen.

Kort efter pausen blev slemt værre, da Thomas Müller resolut gjorde det til 5-0 fra kanten af feltet, og efter en times spil fik 18-årige Maurits Kjærgaard lov at komme på Allianz Arenas græstæppe.

Svenskerne raser efter FIFA-beslutning: Det er helt hen i vejret!

Danskeren skulle blot bruge ti minutter før han modtog en stikning fra Brendon Aaronson. Kjærgaard kiggede hurtigt op, og som en målræv, der har spillet fodbold på topniveau i mange år, tæskede han bolden op i det korte hjørne til 5-1 reduceringen.

Det ændrede dog ikke ved udfaldet, og Bayerns magtdemonstration blev afsluttet med både 6-1 og 7-1, da Thomas Müller og Leroy Sane lige skulle sætte prikken over i’et.

Bayern er sikkert videre til kvartfinalen, og 18-årige Maurits Kjærgaard har en vild historie, som han en dag kan fortælle stolt om til børn og børnebørn.