Dansk Fodbold

Kulturminister om danske spillere fanget i Rusland: Det kan jeg gøre for dem

Den danske kulturminister, Ane Halsboe-Jørgensen (S), forklarer, hvad hun kan gøre for at hjælpe de danske spillere i Rusland.

Den danske kulturminister, Ane Halsboe-Jørgensen (S), forklarer, hvordan hun kan hjælpe Anders Dreyer og Oliver Abildgaard hjem fra Rusland.
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Anders Dreyer og Oliver Abildgaard er i øjeblikket “fanget” i deres russiske klub, fordi de er bundet af deres kontrakter.

TV3+-programmet Onside erfarer, at de danske spillere i Rusland er kontraktuelt forpligtet til at blive hos deres klub, og hvis de forlader landet, så risikerer de uoverskuelige økonomiske konsekvenser.

Samtidig har Putin for nyligt indført en ny lov, hvor man risikerer op til 15 års fængsel hvis man ytrer sig negativt omkring den russiske regering.

Alt i alt er det mildest talt en rigtig ærgerlig situation, de danske spillere befinder sig i.

Viaplay har interviewet den danske kulturminister, Ane Halsboe-Jørgensen (S), der forklarer, at hun gør sit til, at de danske spillere får mulighed for at forlade Rusland uden at lægge sig selv i økonomiske ruiner resten af deres liv.

– Det er klart, at jeg som minister forsøger jeg at appellere til, at hvis og såfremt man skulle have lyst til at komme ud af sin kontrakt i den givne situation, så kommer den internationale sportsdomstol ikke til at retsforfølge. Det bruger jeg min stemme på, men det sørger jeg også for at finde international opbakning til. Så det er det, jeg kan gøre, udtaler kulturministeren.

Kort sagt forsøger kulturministeren altså at overbevise den internationale sportsdomstol om, at man ikke skal håndhæve spillernes kontrakter, hvis de har lyst til at forlade Rusland.

– Så når situationen nu er så markant anderledes, hvor vi ser krig på europæisk jord, at man så i den givne situation ikke retsforfølger og ikke håndhæver de kontrakter man potentielt kommer til at misligholde.

– Vi lægger et pres for, at de (spillerne, red.) skal kunne forlade Rusland, uden at skulle hæfte for mange millioner.

FIFPro med opfordring: Lad spillere i Rusland ophæve kontrakter

Anders Dreyer skiftede i sommer fra FC Midtjylland til russiske Rubin Kazan, hvor hans kontrakt løber frem til sommeren 2026. Oliver Abildgaard spiller ligeledes i Rubin Kazan og har kontraktudløb i sommeren 2024.

Du kan se interviewet øverst i artiklen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P