Silkeborg ville mest – men Brøndby slog flik flak og tog pointene

Der blev spillet meget god fodbold ved jorden på kunstgræsset på Jysk Park, hvor især hjemmeholdet havde fin boldomgang, men hvor gæsterne fra Brøndby forsvarede mest. Kort før tid afgjorde Brøndbys indskiftere dog kampen.

Mathias Kvistgaarden slog flik flak efter at have afgjort kampen for Brøndby IF

Søndag aften i topkampen i Superligaen var der spillemæssig dominans fra hjemmeholdet Silkeborg, som dog aldrig rigtig fik nedbrudt Brøndbys hårdtarbejdende danske mestre.

Og i stedet for at omsætte spil og chancer til mål, måtte Silkeborg se gæsterne fra Brøndby score 10 minutter før tid og rende med en 1-0 sejr.

Silkeborg havde ellers bolden 68 % af tiden, og Kent Nielsens løbestærke hold havde også mest momentum gennem hele kampen, mens Brøndby i store perioder kæmpede med at få fat i bolden og efterfølgende holde fast i den.

I første halvleg dømte dommer Jakob Kehlet for straffe, da Sigurd Rosted havde arm på bolden, men Kehlet fik hjælp af VAR til at kalde det tilbage, og selvom Brøndby hang efter Silkeborg det meste af de første 45 minutter, stod der 0-0 ved pausen.

Men alt i mens Silkeborg aldrig rigtig blev farlige i første halvleg, så kom chancerne hen mod slutningen af kampen, hvor begge målmænd leverede dog fantastiske redninger i flere omgange.

Efter 86 minutters spil dukkede indskiftede Mathias Kvistgaarden dog op bagerst i feltet og satte en solid inderside på et fladt indlæg, hvormed han sikrede sejren på 1-0 og derefter slog flik flak ud foran alle de medrejsende Brøndby-tilhængere.

Klasseforskel i Manchester derby: City farver byen blå

I Silkeborg vil de fortryde den manglende effektivitet, mens Niels Frederiksen uden tvivl har fået endnu mere tillid til sine spillere på bænken. To gange Mathias – henholdsvis Greve og Kvistgaarden – lavede gode indhop og sikrede de tre point efter en lang forsvarskamp.

Desværre for Brøndby måtte Kevin Mensah i første halvlegs sidste minut lade sig udskifte med det, der tyder på en alvorlig ledbånds- eller korsbåndsskade i knæet. Mensah blev båret fra banen efter sit solouheld.